Kalurid tõid kaldale esimesed tonnid meritinti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikul kell kuus merele läinud ranna­kalurid Janno Liivrand (vasakul) ja Madis Merirand tõid ühe paaditäie külmhoonesse ja sõitsid kohe teise järele.
Hommikul kell kuus merele läinud ranna­kalurid Janno Liivrand (vasakul) ja Madis Merirand tõid ühe paaditäie külmhoonesse ja sõitsid kohe teise järele. Foto: Mailiis Ollino

Läinud nädalal kaebasid kohalikud rannakalurid lahes ulpivate jäälahmakate üle, mis ei lase paatidel vabalt merd künda ja südamerahuga püüniseid vette lasta. Ent nüüd on rannapüügi kevadhooaeg alanud.

Kalurid tõid eile Japsi kaile esimesed arvestatavad meritindiloomused, mis kuulutavad kevadet niisama kindlalt kui maismaal põlluorast hävitavad haneparved.

Nagu varemgi mitmel kevadel oli esimene, kes merel paadiga tindi järel käis, spordi- ja kalamehe Raio Piir­oja paatkond.

“Mul on esimesed seitse tonni ­juba kaldale toodud,” ütles ta eile hommikul Japsi kail. Aga sealsamas olid eile Japsi enda kutselised kalurid Janno Liivrand ja Madis Merirand, kes, toonud ühe loomuse kaldale, sõitsid niipea, kui olid selle külmhoonele üle andnud, teise järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles