Galerii: minister väisas maakonna kaitseväe ja Kaitseliidu üksusi

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Jüri Luik käis täna Lääne-Eesti Kaitseliidu üksustes ja esimest korda enda ametiajal kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis Eametsas.

"Toetuse väejuhatusel on hiiglaslikud ülesanded. Tänapäeva kaitsevägi on moodne ja vajab väga suurel määral varustust, relvastust, transporti, laskemoona. Siin on professionaalne meeskond, mul on palju kindlam tunne nüüd, kui ma olen seda väejuhatust külastanud, näinud ja tutvunud selle plaanidega. See osa meie kaitseväe tegevusest on väga hästi korraldatud," sõnas Luik pärast väeosas peetud nõupidamist ja ringkäiku.

Ühtlasi väisas minister Kaitseliidu üksust Haapsalus, kus vabatahtlikud riigikaitsjad andsid ülevaate enda tegemistest. Toetuse väejuhatuse staabist suundus Luik edasi kohtuma Pärnu kaitseliitlastega. 

"Kaitseliidu üksusi külastada on alati väga meeldiv kogemus. Ma meenutan alati kõigile, et tegu on vabatahtlikega, kes ise on otsustanud kokku tulla, et Eestit kaitsta, saada selleks väljaõpet ja osaleda õppustel. See on väga suur aja- ja jõukulu inimesele, kes ei ole professionaalne kaitseväelane," ütles Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles