Kevadel puhkevad õide ja hakkavad rohetama paljud taimed, mille värvikirevad lehed-õisikud on atraktiivsed ja mida inimesed oma tervise parandamise tuhinas söögiks korjama tõttavad, kuid mille tarvitamine võib lõppeda tervisekahjustusega.
Tellijale
Kevadtaimi süües tasub olla ettevaatlik
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meil elab siin unikaalne rahvas: nagu midagi nina mullast välja pistab, see üles korjatakse ja blenderisse pannakse. Meie Euroopa kolleegidel selliste mürgistuste tüübiga eriti kogemust pole,” märkis terviseameti mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder. “Mitte kõik taimed ei ole ohutud ja enne korjele minekut tasub veenduda, kas teadmised on ikka küllalt põhjalikud.”