Kevadtaimi süües tasub olla ettevaatlik

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarberi noored varred on söögikõlblikud, kuid suurte lehtede söömine on põhjustanud laste surmajuhtumeid.
Rabarberi noored varred on söögikõlblikud, kuid suurte lehtede söömine on põhjustanud laste surmajuhtumeid. Foto: Atrin Press

Kevadel puhkevad õide ja hakkavad rohetama paljud taimed, mille värvikirevad lehed-õisikud on atraktiivsed ja mida inimesed oma tervise parandamise tuhinas söögiks korjama tõttavad, kuid mille tarvitamine võib lõppeda tervisekahjustusega.

“Meil elab siin unikaalne rahvas: nagu midagi nina mullast välja pistab, see üles korjatakse ja blenderisse pannakse. Meie ­Euroopa kolleegidel selliste mürgistuste tüübiga eriti kogemust pole,” märkis terviseameti mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder. “Mitte kõik taimed ei ole ohutud ja enne korjele minekut tasub veenduda, kas teadmised on ikka küllalt põhjalikud.”

Kuigi enamasti ei kujuta Eestis mõne mürgise taime maitsmine ja paari–kolme mürgise marja söömine tervisele ohtu, võivad paljud ohutuna tuntud taimed valesti tarvitatuna osutuda mürgiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles