Sisukord
Uudised
Postimees

Kevadtaimi süües tasub olla ettevaatlik

2 min lugemist
Rabarberi noored varred on söögikõlblikud, kuid suurte lehtede söömine on põhjustanud laste surmajuhtumeid. FOTO: Atrin Press

Kevadel puhkevad õide ja hakkavad rohetama paljud taimed, mille värvikirevad lehed-õisikud on atraktiivsed ja mida inimesed oma tervise parandamise tuhinas söögiks korjama tõttavad, kuid mille tarvitamine võib lõppeda tervisekahjustusega.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

“Meil elab siin unikaalne rahvas: nagu midagi nina mullast välja pistab, see üles korjatakse ja blenderisse pannakse. Meie ­Euroopa kolleegidel selliste mürgistuste tüübiga eriti kogemust pole,” märkis terviseameti mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder. “Mitte kõik taimed ei ole ohutud ja enne korjele minekut tasub veenduda, kas teadmised on ikka küllalt põhjalikud.”

Kuigi enamasti ei kujuta Eestis mõne mürgise taime maitsmine ja paari–kolme mürgise marja söömine tervisele ohtu, võivad paljud ohutuna tuntud taimed valesti tarvitatuna osutuda mürgiseks.

13.04.2019 17.04.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto