Lugeja vihje peale kaeti ohtlik veevõtukaev

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Pärnu Postimehe külaskäiku seati tuletõrje veevõtu koha avale uks.
Pärast Pärnu Postimehe külaskäiku seati tuletõrje veevõtu koha avale uks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tähelepanelik lugeja teavitas reedel Pärnu Postimeest, et Lubja tänaval asuva Eesti kurtide liidu Pärnu ettevõtte territooriumil on viis katmata kaanega kaevu, millest ühte võib pidada eluohtlikuks.

“Kuna kurtide liidu territoorium on aiaga ümbritsemata, poleks ime, kui ükspäev mõni laps mänguhoos sinna kukub,” muretses lugeja.

Kõige ohtlikum territooriumil asunud auk asetses tuletõrje veevõtukohal. Silma järgi hinnates võis vett täis kaevul sügavust olla vähemalt kaks meetrit. Kuigi veevõtukoha sees on väljapääsemiseks redel, võinuks pimedas sinna kukkumisel olla fataalsed tagajärjed.

Ülejäänud neli auku asetsevad veevõtukoha taga ja olid osaliselt täis oksarisu. Kaks neist olid hinnanguliselt meetri-, kaks mõnekümne sentimeetri sügavused.

Territooriumi haldava Eesti kurtide liidu osaühingu Pinvet direktori Jüri Pinseli teatel sulges ettevõte pärast Pärnu Postimehe visiiti kohe tuletõrje veevõtu koha rauaga ülelöödud uksega. “See oli kahtlemata kõige ohtlikum ja järgmisel nädalal üritame selle kõvasti sulgeda,” lubas Pinsel. “Loodame, et seni sealt keegi ust ära ei nihuta.”

Ülejäänud aukude kohta kostis Pinsel, et vaid kaks neist on kanalisatsioonikaevud, mida Pärnu Vesi ei kasuta enam ammu. Mis augud on ülejäänud kaks, ei osanud mees öelda.

“Kanalisatsioonikaevud on maksimaalselt 1,5 meetri sügavused,” seletas Pinsel. “Metallkaaned varastati neilt muidugi ära. Aga oleme loopinud kaevudesse biojäätmeid, oksi, mis on põhja vajunud. Sellepärast on kaevud praegu umbes meetrisügavused. Aga majahoidja vaatab need nädalavahetusel üle ja viskab oksi juurde. Olen kindel, et sinna sisse kukkudes keegi kaevu põhja küll ei tohiks vajuda.”

Küsimuse peale, et kui kaevu kukub laps, saab ta ju ometi haiget, vastas Pinsel, et see olevat siis lapsele koguni õpetlik: saab teada, et ei ole vaja nende territooriumil liikuda.

“Õnneks on see ala kolmest küljest hekiga piiratud ja seal ei ole kunagi inimesi eriti liikunud,” teadis Pinsel. “Samuti ei ole lapsed kasutanud talviti veevõtukohta liumäena. Kui territooriumil on keegi võõras, palume tal lahkuda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles