Varesed kavaldasid linnavalitsuse sõjaplaani üle

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Nii Mai kui ka Ravi tänavalt eemaldati tänavu kevadel korduvalt varesepesasid. Pärast seadusega ette antud kuupäeva (15. aprilli) pesi enam puutuda ei tohi.
Nii Mai kui ka Ravi tänavalt eemaldati tänavu kevadel korduvalt varesepesasid. Pärast seadusega ette antud kuupäeva (15. aprilli) pesi enam puutuda ei tohi. Foto: Annika Kuusik

Pärnu heakorrateenistuse töötajad hävitasid tänavu mitmes paigas, kus varesed probleeme valmistasid, nende pesi, lootes nad sealt minema peletada. Varesed on aga visad, ehitasid pesad tagasi ega kavatse kuskile kolima hakata.

Pesade eemaldamiseks taotleti keskkonnaametilt luba ja tänavusse eelarvesse eraldati selle tarbeks 5000 eurot. Pesade hävitamine võeti ette Ravi tänaval, Mai tänava ääres, Vana-Pärnu metsapargis ja Vana-Pärnu kalmistul.

Kõige kriitilisem ja linnakodanike jaoks häirivam on olukord Mai piirkonnas. Eeskätt on hädas sealsed täis roojatud mänguväljakutega lasteaiad. Kuigi pesi eelmaldati enne tähtaega mitu korda, ei jäänud tulemus püsima. Praeguseks on varesed sealsete puude latva uued pesad pununud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles