Tegusad kohalikud tutvustavad kodulinna

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Juulis teevad suvepealinnas tuure (alt vasakult) Karoliine Aus, Errit Kuldkepp, Annabel Heindla, Rainer Aavik, Liisa Mägi, Marit Piirman, Elen Juurma, Veronika Meibaum, Kati Vaas, Margo Märtsoo ja Jaanika Rannula.
Juulis teevad suvepealinnas tuure (alt vasakult) Karoliine Aus, Errit Kuldkepp, Annabel Heindla, Rainer Aavik, Liisa Mägi, Marit Piirman, Elen Juurma, Veronika Meibaum, Kati Vaas, Margo Märtsoo ja Jaanika Rannula. Foto: Elena Liik

Pärnu abilinnapea Rainer Aavik seikleb juba aegsasti Google Mapsis ja mõtiskleb, mis teid pidi liikuda ja kuhu poolteise tunni jooksul jõuab. Peagi tuleb hakkama saada hoopis uues ametis.

Aavik tõdes, et on abimeerina linna tähtsamatele külalistele palju kordi linna tutvustanud. Nüüd on olukord aga hoopis teine. Ja teema on niisugune, millega ta pole ekskursioonijuhina kokku puutunud: peretuur. “Näitan, kuhu lapsega on Pärnus äge minna,” avaldas ta, tunnistades, et neile, kellele ta on seni ekskursioone teinud, on huvi pakkunud pigem muud asjad.

Olgu öeldud, et Aavik ei astu abilinnapea kohalt tagasi ega hakka kutseliseks giidiks. Ta on tegus linlane, kes tahab rahvale suvepealinna tutvustada. Sama eesmärk on veel kümnel hakkajal kohalikul. Igal järgmise kuu laupäeval toimub kolm poolteisetunnist linnatuuri, mida veavad särasilmsed innukad pärnakad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles