Parima käsitööõlle tiitli nimel võistleb kaks Pärnumaa hobitegijat

Pärnu Postimees
Copy
Eesti väikepruulijate liidu käsitööõlle võistluse eelmise aasta eelvoor ja finalistide valimine.
Eesti väikepruulijate liidu käsitööõlle võistluse eelmise aasta eelvoor ja finalistide valimine. Foto: Arno Mikkor

Eesti väikepruulijate liidu hobitegijatele korraldatud käsitööõlle võistlusele laekus 43 tööd, sealhulgas kahelt Pärnumaa õllemeistrilt. Juuni viimasel nädalal selgitab žürii välja, kes nende jookide pruulijatest pääseb finaali ja võistleb uhke koduse õlletehase omanikuks saamise nimel.

Korraldaja Alar Tammela avaldas rõõmu, et võistlusel osales eelmise aastaga võrreldes pea poole rohkem pruulijaid ja jooke. Mullu oli esindatud 23, tänavu 38 õllemeistrit.

“Kõige agaramate õllepruulijatega maakond oli taas Harjumaa, kust asub võistlustulle 24 hobitegijat. Kuus osalejat on saatnud oma joogid Tartumaalt ja jook või paar laekus Ida-Virumaalt, Pärnu-, Järva-, Järva- ja Lääne-Virumaalt,” andis Tammela ülevaate.

Tänavugi osutus populaarseimaks kergete ehk kuni seitsmeprotsendise alkoholisisaldusega jookide võistlusklass, kus kandideerib ligemale kolmandik jookidest. 

Tunnustatud sommeljeedest ja pruulmeistritest koosnev žürii valib kõigi osalejate seast välja kümme finalisti. Võitja kuulutatakse välja 29. juunil Tallinnas Balti jaama turu õhtuväljakul Eesti väikepruulijate festivalil.

Võiduõlle autor saab teha oma joogist ametliku pruuli ühe  väikepruulijate liidu liikme kojas või valida auhinnaks uhke miniõlletehase.

Hobitegijatele mõeldud käsitööõlle pruulimisvõistlust korraldav Eesti väikepruulijate liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga edendada kodumaise kästiööõlle, -veini ja -siidri tootmise kultuuri ja arendada siinset alkoholikultuuri, pakkudes kõrge kvaliteediga tooteid ja harides tarbijaid. Liitu kuulub enamik Eesti õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangu maht ei ületa viit miljonit liitrit aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles