Tori vallas algas teede pindamine

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
AS Eesti Teed sõiduk pindamistöödel.
AS Eesti Teed sõiduk pindamistöödel. Foto: Ants Liigus

Tori valla teede ja tolmuvabade katete ehituse riigihanke võitnud AS Eesti Teed pindab 239 114 euro eest Sauga ja Are piirkonna ning Sindi linna teid. Tööd lõpetatakse oktoobri lõpuks.

“Tööde lõpetamise täpne aeg sõltub palju ilmast, kuid pindamistööd juba käivad,” selgitas majandusosakonna juhataja Jüri Puust. Ta avaldas lootust, et teetööd saavad valmis pigem varem.

Puusti sõnade kohaselt rajatakse tolmuvabu katteid, toimub ülepindamine ja pannakse uued katted.

“Teede ülepindamine on vajalik teekatte sõidetavuse elukaare pikendamiseks. Enne paigatakse augud,” põhjendas Puust. “Kruusateede pindamine muudab teede sõidetavuse paremaks ja teed tolmuvabaks, mis tunduvalt parandab inimeste elukvaliteeti.”

Sauga piirkonnas pinnatakse Kuuse, Mustika, Pohla ja Maasika tänav, Kubja tee ning Koolimaja tee Sindi raudteesillast Paisu teeni. Are piirkonnas aga Vana, Metsa, Tehnika ja Oja tänav ning Pärivere ja Pootsmanni tee.

Sindi linnas pinnatakse Põhja tänav, osa Uuest tänavast raekojaesisega, samuti Sindi gümnaasiumi parkla laiendus ja Sindi lasteaia Tori aleviku poolne parkla. “Sel aastal jääb Meistrite tee tegemata, kuna Sindi Vesi tahab enne selle tee all välja vahetada vee- ja kanalisatsioonitorud,” kinnitas Puust.

Tori ümbruses praegu teid ei pinnata, sest käivad teised suured projektid, kuid lähiaastatel jõutakse pindamisega sinnagi.

Eelkõige kuuluvad pindamisele koolibussi marsruudile jäävad teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles