Veel ei ole hilja end jooksupisikuga nakatada

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Treener Anu Piiroja soovitab joosta ennekõike pehmel pinnasel. Oma trenne annab ta kord nädalas Reiu–Rae­küla tervise­rajal.
Treener Anu Piiroja soovitab joosta ennekõike pehmel pinnasel. Oma trenne annab ta kord nädalas Reiu–Rae­küla tervise­rajal. Foto: Eliise Saarna

Veidi vähem kui kolme nädala pärast toimub taas Pärnumaa suurim jooksusündmus – Jüri Jaansoni kahe silla jooks. Praegu on tugitoolisportlastel viimane aeg tegutsema asuda, et 1. septembril kümnekilomeetrine rada läbi joosta, ilma et kopsutükid kurku tõuseks.

Jooksutreener Anu Piiroja jagab soovitusi hilistele ärkajatele, kes end samuti kahe silla jooksul proovile soovivad panna. “Veel ei ole hilja tossud kapist välja otsida ja treenima hakata,” julgustab ta. Pea kaks nädalat võib veel tugevalt treenida, ent viimasel nädalal enne võistlust tasuks end natuke tagasi hoida.

Viis nõuannet neile, kes nüüd veel treenimist alustavad

  • Kes ei ole tükk aega jooksmas käinud, peaks alustama kolme kuni viie kilomeetri kaupa, kartmata vahepeal kõndida.
  • Tähtis on valida sobiv tempo. “Kui lähed jooksma sõbraga, on hea, kui saad vabalt lobiseda,” märgib treener Anu Piiroja. Nii ei tee algaja endale liiga.
  • Kui saab valida, soovitab treener eelistada pehmemat pinnast. Kuid kuna kahe silla jooks kulgeb asfaldil, on hea sellelgi joosta proovida.
  • Kui treening on pikem ja ilm soe, ei tohi kindlasti minna trenni veepudelita!
  • “Ärge unustage pärast trenni venitusi!” toonitab Piiroja, sest need kipuvad tihti meelest minema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles