Kilingi-Nõmmes jätab muusikakool senise maja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kilingi-Nõmme muusikakooli direktor Külli Kelu pakkis vanast majast kolimise eel kraami kokku.
Kilingi-Nõmme muusikakooli direktor Külli Kelu pakkis vanast majast kolimise eel kraami kokku. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes jätkuvad suured ümberkorraldused, muusikakool kolib linna peatänava äärest senisesse algklasside majja vaikse männituka varju ning 2. ja 3. klassi õpilased alustavad õppeaastat gümnaasiumi katuse all. Aabitsasaajad ehk 1.a ja 1.b jäävad algklasside majja, kuid järgmisest sügisest on kõik algklassid koolihoone tiivas koos nagu üks pere.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktori Erli Aasametsa jutu järgi on koolimaja ehitatud 660 õpilasele, kuid neid on poole vähem ehk 330 ja see võimaldaski teha põhjendatud vangerduse.

“Valla mastaabis peame põhjalikult läbi mõtlema, millised köetavad ruut- ja kuupmeetrid on meile vajalikud ja missugused on optimaalsed lahendused,” arutles Aasamets, kes haridusjuhina on Saarde vallavalitsuse liige. “Muusikakooli maja on oma hõngu ja traditsioonidega, aga see on siiski korterelamu, mida tualettidest ahjudeni remontida oleks väga kulukas. Samal ajal on meil seitse aastat tagasi renoveeritud algklasside maja kooli tarbeks juba välja ehitatud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles