Pildid: uue lasteaia sarikapärja tõi katuselt alla linnapea

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnusse Raja tänavale ehitatav Eesti üks moodsamaid lasteaedu jõudis täiskõrguseni ja täna pärastlõunal peeti sel puhul sarikapidu.

Pole just igapäevane, et sarikapärja toob ehitise katuselt alla linnapea Romek Kosenkranius isiklikult. Tõsi, katuseharjani sõidutati ta tõstukiga.

“Maja enam kõrgemaks ei ehitata, enne talve tahetakse katusetööd lõpetada ja aknad ette panna. Ehitus on ilusti graafikus, kuu aja jooksul peaksid linnabussid taas Raja tänaval ümber keerama hakkama,” rääkis Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse projektijuht Rauno Lee.

10,6 miljonit eurot maksev ehitis valmib tuleva aasta juunis. 4 039 200 euroga toetab Euroopa regionaalarengu fond, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vald.

“Eritellimusel valmistatud mööbel, liikluslinnak, mitmesugused mänguväljakud, väikesed ja suured kelgumäed, staadion, basseinid, mullivann, muusika- ja võimlemissaal, galeriid, katusel asetsevad päikesepaneelid ja palju muud põnevat teevad sellest Eesti ühe moodsaima lasteaia,” rääkis Kosenkranius. “Lasteaiaga ühte kompleksi tuleb nüüdisaegne ujula, mis hakkab tulevikus asendama amortiseerunud Koidula kooliujulat ning pakkuma koolidele, sportlastele ja teistele ujumishuvilistele paremaid treeninguvõimalusi.“

Raja ja Mai tänava nurgale ehitatav kompleks koosneb päikesekujulisest lasteaiast, ujulast, staadionist, välilavast, parklast ja mänguväljakutest. Lasteaed mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma koos neid teenindavate ruumidega, ujulas on kaheksa rajaga 25 meetri pikkune põhibassein, 6 korda 16 meetri suurune eelbassein, mullivann ja 3 korda 7 meetri suurune lasteaialaste bassein. Kogu kompleksi ehitusaluse pind on 4562 ruutmeetrit.

Lasteaia-ujula arhitektuurse lahenduse tegi KAOS Arhitektid, projekteeris Projekt O2, ehitab OÜ Nordlin Ehitus.

Väärib meenutamist, et viimati ehitati Pärnusse lasteaed 30 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles