Galerii: liivakollektsionäär heitis pargis ankrusse

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Teisipäeva ennelõunal võis Pärnu Brackmanni pargis näha veidrat, telki meenutavat konstruktsiooni. Kamuflaažimustriga ja vettpidava katte alt aimus magava inimese kuju. Ootamatu asukohaga laagri elanikuks osutus prantslasest maailmarändur Jean-Francois Aillet, kes öösel Ruhnust Pärnu jahtklubisse jõudnuna oli parki ankrusse jäänud.

Aillet, kelle näolt ei peegeldunud kübetki kõhklust öömaja valiku sobivuse suhtes, rääkis õhinal oma pikast teekonnast Atlandi ookeani äärest Eestisse. 

Prantslane, kes palju kordi Euroopa eri palverännuteedel matkanud, võttis kolm aastat tagasi vastu otsuse minna teele nagu keskaegne palverändur, kel pole võimalik kasutada sõidukeid ja kes oma varustust ise kannab. End 21. sajandi palveränduriks nimetava 58aastase Aillet’ retk algas 2016. aasta septembris Hispaaniast Atlandi ookeani äärsest linnakesest Muxiast. 

Viie aastaga plaanib inseneri ja disainerina leiba teeninud Aillet läbida jalgsi ligemale 15 000 kilomeetrit 18 riigis, oma teekonda nimetab vitaalne mees Baltica Atlanticaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles