Paugutite kasutamine on keelatud

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paugutid
Paugutid Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal Haapsalu lehele Lääne Elu toetudes meediasse jõudnud info, nagu oleks Eestis lubatud kasutada pauguteid 27.-31. detsembrini, on eksitav, tegelikult ei tohigi Eestis pauguteid kasutada.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kristi Kais viitas lõhkeaineseadusele, mille järgi on Eestis paugutite jaekaubandus keelatud.

Sama seadus ütleb, et keelatud on ka pauguti kasutamine. Keeld ei laiene pürotehniku pädevustunnistusega isiku suhtes, kes kasutab paugutit oma majandus- ja kutsetegevuses.

Kaisi teatel tuleks kindlasti meelde jätta seegi, et avalikus kohas on keelatud kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasnev heli- või valgusefekt on teist isikut oluliselt häiriv.

Ajavahemikul 22-6 ja puhkepäevale eelneval ööl 00-7 ei või kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasneb kestev või korduv teist isikut häiriv müra- või valgusefekt. See keeld ei kehti Kaisi sõnul ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit või kui kohalik omavalitsus on andnud ilutulestiku korraldamise loa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles