Pärnu hakkab juba jõulukuube sättima

Pärnu Postimees
Copy

Pärnu linnavalitsuse teatel tehakse sel nädalal algust jõulukaunistuste ülespanekuga, tulede ja dekoratsioonidega ehitakse südalinna tänavaid, parke, väljakuid ja sildu.

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu hinnangul omandab suvepealinn pühadeks kena ja rõõmsa ilme, sest tulesära jagub linnaruumi varasemast rohkem.

“Proovime igal aastal pakkuda jõuluperioodil aina rohkem silmailu ja seetõttu paneme jõulutulesid kohtadesse, kus neid ei ole enne olnud. Nagu näiteks Aia-Pika tänava ring, kuhu sel aastal tuleb vahva liikuvate tuledega installatsioon,” ütles Nurmesalu.

Varasemast uhkemalt pühadedekoratsioone tuleb tänavu Iseseisvuse väljakule.

“Iseseisvuse väljakul kuulutab linnapea välja advendiaja ja siin toimub sel aastal jõululaat, mistõttu kujundame selle keskse ala eriti pidulikuks ja kauniks,” seletas linnaaednik.

Iseseisvuse väljakule pannakse jõuluajaks püsti Paikusel kasvanud 12 meetrit kõrge hõbenulg.
Iseseisvuse väljakule pannakse jõuluajaks püsti Paikusel kasvanud 12 meetrit kõrge hõbenulg. Foto: Mailiis Ollino

Kõnealuse väljaku tänavune jõulupuu on Paikusel kasvanud 12 meetrit kõrge hõbenulg, mis ehitakse valgete ja punaste valguskuulidega.

Keskväljaku jõulupuu tuleb Sauga alevikust. Tegemist on 15meetrise hariliku nuluga, mis dekoreeritakse Pärnu linna sümboltoonides ehk siniste ja valgete tuledega.

Neist kahest jõulupuust väiksem, neli meetrit kõrge kuusepuu leiab koha vanalinna südames, Pühavaimu ja Rüütli nurgal.

Kõik mainitud jõulupuud toob, püstitab ja utiliseerib osaühing Euro Cactus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles