Jahimeeste liit täidab unistust moodsast laskekeskusest

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Arhitektuuribüroo Siim & Kreis loodud kavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu plaanitava laskekoolituskeskuse klubihoonet.
Arhitektuuribüroo Siim & Kreis loodud kavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu plaanitava laskekoolituskeskuse klubihoonet. Foto: Erakogu

Pärnumaa jahimeeste liidu kavandatav laskekoolituskeskus on jõudnud sinnamaale, et valmimas on klubihoone põhiprojekt ja peagi hakatakse sellele hankega ehitajat otsima.

Laskmisala hõlmav on alles eelprojekti staatuses, kuid seegi on Pärnumaa jahimeeste liidu tegevjuhi Eero Nõmme sõnutsi plaanis lähikuul lõpetada. Mullu suvel avaldas Nõmm, et 2019. aastal võiksid alata ehitustööd ja lasketiir valmida 2020. aastal. Need kuupäevad on nüüd natuke nihkunud. Ehitus jääb tulevasse aastasse.

Nüüdisaegne koolituskeskus rajatakse Fortumi Pärnu koostootmisjaama taha Lauka 6 ja 8 kinnistule. Kokku saadi linnalt 50 aastaks rendile 20 hektarit maad. Kevadel lasi jahimeeste liit välja ehitada lasketiiru juurde viiva tee.  

Rabas, elamutest eemal asuv pealtvaatajate kohtadega avamaalasketiir peaks saama igati ohutu, uude asukohta on kavandatud jahimeeste liidu kontori- ja olmeruumid, laskeinstruktorite toad ja õppeklass.

Arhitektuuribüroo Siim & Kreis loodud kavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu plaanitava laskekoolituskeskuse klubihoonet. Tegemist on eestvaatega.
Arhitektuuribüroo Siim & Kreis loodud kavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu plaanitava laskekoolituskeskuse klubihoonet. Tegemist on eestvaatega. Foto: Erakogu

Projekt läheb hinnanguliselt maksma poolteist kuni kaks miljonit eurot. “Me ei suuda tervet lasketiiru oma rahaga muidugi välja ehitada, kindlasti on vaja abi. Aga praegu on raha olemas, et ehitada maja ja mingi osa lasketiirust. Nii et, fakt on see, et me siit (praegusest jahimeeste seltsi hoonest, A. K.) ära kolime,” rääkis Nõmm. Pärnu linnavalitsus eraldas lasketiiru rajamiseks 300 000 eurot.

Väljahõigatud suurvõistluse korraldamine, 2022. aastasse plaanitud Euroopa meistrivõistlused Compak Sportingu laskeharjutuses, on Nõmme kinnitusel endiselt kavas. “Oleme kindlasti graafikus, selles suhtes ei ole küsimust,” märkis ta. “Oleme saatnud rahvusvahelisele laskespordi organisatsioonile eelprojektid ja nad on väga huvitatud Pärnus seda võistlust tegema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles