Noored asuvad osaluskohvikus kohaliku elu kitsaskohti otsima

Copy
Pärnu noored kogunevad taas osaluskohvikusse tuleviku üle arutlema. 
Pärnu noored kogunevad taas osaluskohvikusse tuleviku üle arutlema. Foto: Urmas Luik

Reedel toovad osaluskohvikud kõikjal Eestis arutlema 13–30aastased noored, otsustajad ja kohaliku elu eestvedajad, et pakkuda muudatusi riigi arengukavadesse.

Pärnumaa osaluskohvik on osa Eesti noorteühenduste liidu projektist “Euroopa noortedialoog”, mille elluviimist on toetanud Euroopa komisjon Erasmus+ fondist.

Üheksandat korda toimuvatesse osaluskohvikutesse valitud teemad on kaalukad ja pakuvad võimalust kaasa rääkida Eesti tuleviku asjus. Infot kogutakse nii “Eesti 2035” strateegia, uue perioodi noortevaldkonna arengukavaks kui ka haridusstrateegiaks. Samuti otsitakse lahendusi piirkondlikele muredele.

Noorteühenduste liidu aseesimehe Mikk Tarrose sõnul on otsustajad tundnud suurt huvi kaasata noorte arvamust riigi arengut toetavate plaanide loomisel.

“Aastaks 2035 on enamik noori jõudnud täiskasvanuikka, noorte kaasamine juba praegu aitab luua plaane selle kohta, millises riigis nad sooviksid tulevikus elada,” sõnas Tarros.

Peale noorte on osalema oodatud noorsootöötajad, ametnikud ja otsustajad.

Pärnumaa osaluskohviku peakorraldaja Annabel Heindla lausus, et kohvikus keskendutakse riiklikele ja kohalikele küsimustele. Heindla jutu järgi tahetakse saada kohalikelt noortelt infot, et leida Pärnu kitsaskohti ja vaadata, kus organisatsioon saaks aidata.

Pärnu keskraamatukogus toimuvast üritusest osavõtuks on vaja eelregistreerida. Täpsema info leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles