Sindi laululava lammutatakse (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Mullu suveks kõpitseti Sindi laululava ajutiselt üles. Vabaõhulaval toimus legendaarne rokifestival Sindi Rock.
Mullu suveks kõpitseti Sindi laululava ajutiselt üles. Vabaõhulaval toimus legendaarne rokifestival Sindi Rock. Foto: Urmas Luik

Pärast aastatepikkust vaagimist on Tori vallavalitsus võtnud vastu otsuse lammutada viletsas seisus Sindi laululava. Töödega plaanitakse alustada veel sel aastal.

1980. ja 1990. aastatel oli laululava igati esinduslik kontserdipaik. Kohalikele on vahest kõige enam meelde jäänud sealsed jaanipäevad. Nüüd on natuke Sydney ooperiteatrit meenutav ehitis kõike muud kui esinduslik. Laululava asub kõrvalises kohas ja on seetõttu olnud vandaalitsejate sihtmärk. Nii ajahamba kui lõhkujate tõttu on rajatise konstruktsioon muutunud varisemisohtlikuks ja valla hinnangul on kõige mõistlikum see lammutada.

Et rajatis asub kõrvalises kohas, on see lõhkujatele hea sihtmärk. Pildilt on näha, et kätt on proovitud isegi silikaatmüüri kallal.
Et rajatis asub kõrvalises kohas, on see lõhkujatele hea sihtmärk. Pildilt on näha, et kätt on proovitud isegi silikaatmüüri kallal. Foto: Urmas Luik

Tori abivallavanema Signe Rõngase sõnutsi uut, püsivat lava ei ehitata. “Jääb alles korrastatud plats, kuhu on võimalik igale üritusele vastav lava püstitada,” märkis ta. Samasugust lahendust on kasutatud Pärnu Vallikäärus, kus samuti lõhuti maha vana lava.

Rajatise kontruktsioon on muutunud varisemisohtlikuks.
Rajatise kontruktsioon on muutunud varisemisohtlikuks. Foto: Urmas Luik

Lammutamiseks taotles Tori vallavalitsus KredExilt toetust, mis ka saadi. Eeldatavasti läheb lõhkumine maksma 20 000 eurot, millest 6000 tasub vald ise.

Laululava valmis Sindi 1. Detsembri nimelise tekstiilivabriku juubeliks 1983. aastal, selle projekteeris arhitekt Hillar Sojonen.

Peale laululava saadi KredExilt toetust, et lõhkuda amortiseerunud ehitis Ares Pargi tee 5. Rõngase ütlust mööda on samale kohale kavas ehitada uus parki teenindav hoone.

Pargi tee 5 tühjana seisev maja.
Pargi tee 5 tühjana seisev maja. Foto: Erakogu

KredExi toetus hõlmab mõlema objekti lammutamise ehitusprojekti koostamist, lammutamist, jäätmete käitlemist ja krundi korrastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles