Suurõppus: ärge imestage, kui laupäeval seisab ukse taga politseinik!

BNS
Copy
Politseinikud hakkavad laupäeval suurõppuse “Orkaan 14” raames ukselt uksele käima.
Politseinikud hakkavad laupäeval suurõppuse “Orkaan 14” raames ukselt uksele käima. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 30. novembril harjutavad politseinikud Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaal Kaitseliidu õppuse “Orkaan 14” raames ulatusliku evakuatsiooni korraldamist.

Õppuse eesmärk on harjutada elanike ulatusliku evakuatsiooni protseduuri ja kaardistada protsess. Selleks katsetatakse õppuse käigus politseinike kokkukutsumise skeeme, harjutatakse staabijuhtimist, koostööd päästeameti, Kaitseliidu ja Naiskodukaitsega, evakuatsioonikohtade moodustamist ja nende tegevuse korraldamist.

Samuti harjutatavad politseiametnikud rahva teavitamist ulatusliku evakuatsiooni korral. Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnutsi on kriisiolukorras elanike evakueerimine just politsei ülesanne.

“Õppuse stsenaarium näeb ette, et Pärnumaal, Läänemaal ning Saare- ja Hiiumaal võivad kohalikud elanikud sattuda ohtu ja nad tuleb oma elukohast evakueerida,” rääkis Kõplas.

“Kuna soovime olukorra võimalikult realistlikult läbi mängida, hakkavad politseinikud laupäeval nendes neljas maakonnas teatud piirkondades päriselt ukselt uksele käima. Õppus ei too kaasa kellegi evakueerimist oma elukohast, kuid korrakaitsjad vestlevad inimestega kriisideks valmisoleku ja ulatusliku evakuatsiooni teemal ja jagavad infomaterjali,” jätkas Kõplas.

Prefekti väitel on ääretult tähtis tõsta elanike teadlikkust kriiside suhtes. “Võru elektrikatkestus näitas selgesti, et me peame sellisteks olukordadeks valmisolekut kasvatama, seega palume elanikelt mõistvat suhtumist,” lisas Kõplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles