Lehelugejad tunnevad Pärnu ilutulestiku ärajätmise üle heameelt

Copy
Pärnu linnavalitsus otsustas tänavu aastavahetuse ilutulestikust loobuda.
Pärnu linnavalitsus otsustas tänavu aastavahetuse ilutulestikust loobuda. Foto: Ants Liigus

Pärast seda, kui Pärnu linnavalitsus oli teatanud, et sel aastavahetusel ilutulestikku ei korralda, uuris Pärnu Postimees digilehe gallupis, mida arvavad lehelugejad tulevärgi ärajätmisest.

60 protsenti vastanutest leidis, et see on väga hea, raha jääb kulutamata, 27 protsendil on kahju, sest ilutulestik on aastavahetuse lahutamatu osa. 13 protsenti vastas: “Mul ükskõik, niikuinii pole sel ajal Pärnus”.

Digilehe küsitluses osales üle 1200 inimese.

Linnavalitsuse teatel kohaselt ei korralda nad sel aastavahetusel ilutulestikku, kuna peavad linnaruumi kaunistamist kaheksa minutit kestvast tulevärgist tähtsamaks.

“Oleme arutanud, kas tuhandete eurode taevasse laskmisele oleks alternatiivi, ja leidnud, et pigem panustaks linna kaunistamisele rohkemate valguskaunistustega, mis on tunduvalt püsivam. Samuti on ilutulestikust loobumine keskkonnasõbralikum ja ohutum. Me pole küll Pärnumaal esimene omavalitsus, kes ilutulestikust loobub, kuid soovime oma otsusega näidata head eeskuju,” rääkis linnapea Romek Kosenkranius.

Samuti teatas linnavalitsus, et igal aastal on tulesära linnaruumis varasemast rohkem. Peale Iseseisvuse väljakul ja Keskväljakul kõrguva jõulupuu ning südalinnas ehitud tänavate ja parkide on tänavu paigaldatud valgusdekoratsioone kohtadesse, kus neid varem pole olnud. Inimesi üllatatakse kuusekujuliste fooritulede ja muuga, et meeleolu rõõmsamaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles