Kaitseliidu Pärnumaa malevas alustab uus malevkond

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva maja Pärnus Pikal tänaval.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva maja Pärnus Pikal tänaval. Foto: Jüri Vlassov

Kaitseliidu ülem muutis Pärnumaa maleva juhatuse ettepanekul oma käskkirjaga maleva struktuuri ja moodustas maleva koosseisu uue malevkonna – Pärnu malevkonna. Uue malevkonna loomispäevaks on 1. jaanuar.

Seni jagunes Pärnumaa malev kolmeks: Kikepera, Korbe ja Soontagana malevkonnaks. Vastloodud malevkonna vastutusalaks saab olema Pärnu linn, teatas Pärnumaa maleva teavituspealik Liivi Reinhold.

Sama käskkirjaga muutis Kaitseliidu ülem senise Soontagana malevkonna vastutusala, milleks on nüüd Audru, Kihnu, Koonga, Lavassaare, Paikuse, Sauga, Tõstamaa ja Varbla vald ning Sindi linn.

Ajalooliselt on Pärnu malevkond taasiseseisvunud Eesti Vabariigis juba olemas olnud ning oli kapten Arne Kaingi juhituna sel ajal üks põhilistest maleva valmidusüksustest. Sõjaeeles Eesti Vabariigis eksisteeris lausa Pärnu malev.

Uue malevkonna loomine tulenes vajadusest optimeerida ja muuta efektiivsemaks maleva isikkoosseisu juhtimine ja väljaõppe läbiviimine.

Pärnu malevkonda asub juhtima senine Soontagana malevkonna pealik lipnik Tarvi Markson. Soontagana malevkonna juhtimise ja lipu võtab Marksonilt üle nooremveebel Viktor Iljin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles