Üks tulekahju ja mõni süttinud prügikast: aastavahetus möödus päästjatele rahulikult

Meelis Kalme
Copy
Samuti nagu konisid või ahjutuhka ei tohiks kasutatud ilutulestikupatareisidki visata prügikasti, sest need võivad seal hiljem süttida.
Samuti nagu konisid või ahjutuhka ei tohiks kasutatud ilutulestikupatareisidki visata prügikasti, sest need võivad seal hiljem süttida. Foto: Lilli Tölp

Aastanumbri vahetusega kaasnevate pidustuste käigus on õnnetused varmad juhtuma. See aastavahetus möödus päästjatele siiski üsna rahulikult: tuletõrjujad pidid kustutama ühe korteripõlengu ja mõne ilutulestikust süttinud prügikasti.

31. detsembril kella 17st kuni 1. jaanuaril kella 6ni oli ainus raskem juhtum Papiniidu tänava viiekorruselise maja korteripõleng. Kella kahe paiku öösel said päästjad teate, et kõnealuse hoone esimese korruse korteri aknast on leegid väljas.

Päästjad sisenesid korterisse ja kustutasid praegu veel teadmata põhjusel alanud põlengu. Tulekahjus hävisid köök ja kinniehitatud rõdu ning ülejäänud elamine sai vee- ja tulekahjustusi. Ainsal inimesel, kes tulekahju puhkedes korteris viibis, õnnestus enne päästjate tulekut ise välja saada ja tema anti üle kiirabile.

Kokku tehti Pärnu maakonnas viis väljakutset, ülejäänud neli neist olid pügikastipõlengud.

"Paljud ilutulestikupatareid olid ära kasutatud, prügikasti visatud ja seejärel süttinud," rääkis Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Rain Põllu. Ta märkis, et samuti nagu konisid või ahjutuhka ei tohiks kasutatud ilutulestikupatareisidki hooletult prügikasti visata, sest need võivad seal hiljem põlema minna.

Siiski möödus aastavahetus piirkonna päästjatele Põllu hinnangul üsna rahulikult. Kogu päästeameti Lääne regioonis oli väljakutseid aastavahetusel vaid 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles