Lihula peatänava ideekonkursile laekus seitse tööd 

Karl Hütt
, reporter
Copy
Lihula peatänav Tallinna maantee saab peagi uue väljanägemise.  
Lihula peatänav Tallinna maantee saab peagi uue väljanägemise.  Foto: Erakogu

Lääneranna vallavalitsus kuulutas koos Eesti arhitektide liiduga mullu sügisel välja arhitektuurivõistluse, mille käigus tuli esitada oma ettekujutus uuenenud Lihula peatänavast ja linnasüdamest.

Lääneranna vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Kristina Kuke teatel on konkurss nüüdseks lõppenud ja kokku esitati seitse ideekavandit. “Järgmisel nädalal tuleb kokku vallavalitsus, kes kinnitab need, kes kvalifitseerusid, ja 20. jaanuaril vaatab hindamiskomisjon tööd üle ja hindab neid,” lausus ta.

Lihula peatänava arhitektuurivõistluse ülesanne on leida kesklinnale terviklik ruumilahendus ja pakkuda välja, kuidas võiks laiendada tänavaäärset ala ja kujundada uus keskväljak.

“Ümberehituse eesmärk on muuta linn praegusega võrreldes inimsõbralikumaks ja mitmekesisemaks, tänapäevaseks, esinduslikuks ja ajaloolist pärandit rõhutavaks avalikuks ruumiks, mis pakub meeldivat ja turvalist olemist ja tegevust igas vanuses inimesele igal aastaajal,” selgitas Kukk. 

Lihula peatänavat kujundatakse, nüüdisajastatakse ja ehitatakse “EV 100” ja arhitektide liidu algatuse “Hea avalik ruum” jätkuprogrammi käigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles