Lääneranna vald nimetas esimesed teenetemärgi saajad

Copy
Teenetemärgi omavalitsuse ajaloo talletamise eest pälvib Rene Kask.
Teenetemärgi omavalitsuse ajaloo talletamise eest pälvib Rene Kask. Foto: Urmas Luik

Eile nimetas Lääneranna volikogu neli esimest valla vapimärgi kavaleri. Silmapaistvad kodanikud pälvisid omavalitsuse teenetemärgi teenete või pikaajalise töö ja loomingu eest.

Teenetemärgi valla kultuurielu edendamise eest sai Renate Dora Elisabeth von der Pahlen, panuse eest Lääneranna valla haridus- ja kultuurielu ning noorsootöö arengusse tunnustati Sirje Kaskat, valla spordielu edendamise eest Jaanus Getreud ja omavalitsuse ajaloo talletamise eest Rene Kaske.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eestvedaja Getreu sõnade kohaselt valmistab tunnustus rõõmu. “See tähendab mulle väga palju. Kui sinu tegemisi oma kodukandis märgatakse, on väga soe tunne,” tõdes ta. 30 aastat treeneriametit pidanud mees lubas teha 80-le oma trennide lapsele vapimärgi pälvimise puhul suure kommipäeva.

“See on tunnustus ka minu lastele, sest ilma nendeta ei oleks mul sellist tööd,” ütles valla vapimärgi kavaler. “Mina saan rõõmustada, et väikeses maakohas tahavad lapsed sporti teha, eriti nutiajastul, kui räägitakse, et lapsi tuleb ekraanide tagant ära meelitada. Minu trennides käivad lapsed rõõmuga. Mõni käib mitmeski ja vahel tuleb isegi pidurit tõmmata.”

Getreu lisas, et tema töös loeb palju pere toetus. “Olen väga tänulik, et nad mind toetavad, ehkki suurema osa ajast näeb mind dressides,” nentis ta.

Perele avaldas tänu toetuse eest ka Kask, kes paljude muude tegemiste kõrvalt on kaks aastakümmet vedanud Uue Varbla mõisa muuseumi arendust, kus saab märkimisväärse ülevaate valla ajaloost.

“Ilma abikaasa ega lasteta ma poleks suutnud vedada seda asja,” kinnitas Kask. Lisades, et ei ole tunnustuse pärast küll midagi teinud. “See on mul rohkem hobi ja huvi säilitada meie ajalugu, mälestusi ja fotosid.”

Kase arvates alustas ta ajaloo talletamisega tegelikult liiga hilja. “Oleks kümme aastat varem hakanud, oleks palju rohkem materjali säilinud,” avaldas mees. Siiski märkis ta, et peab muuseumi tegevust küllaltki edukaks ja tunnustamine annab kahtlemata indu seda edasi vedada.

Valla kultuurielu edendamise eest peeti teenetemärgi vääriliseks Matsalu elanikku Renate Dora Elisabeth von der Pahlenit. Esildises on tema puhul muu hulgas märgitud Lihula ettevõtluse tutvustamist Saksamaa ja Rootsi ettevõtjatele, osalust Karuse kiriku kabeli renoveerimiseks algatatud rahastusprojekti koostamisel, Karuse kalmistul baltisaksa kalmude kohta info kogumist ja haudade korrastamist.

2001. aastast Lõpe koolis muusika- ja kunstiõpetajana töötanud, enne seda lasteaias lauluõpetaja, hiljem Lõpe kooli huvijuht ja noorteorganisatsiooni 4H Lõpe klubi Dixie juhendaja olnud Sirje Kaska pälvis teenetemärgi panuse eest Lääneranna valla haridus- ja kultuurielu ja noorsootöö arengusse. “Tema tulemuslikku ja väga head tööd näitavad suurepärased kontserdid, peod, jõululavastused ja näitused nii koolis kui väljaspool,” iseloomustatakse teda esildises. “Noortega leiab kohe väga hea kontakti ja ühise keele. Ta on laste jaoks alati olemas koolis, pärast kooli ja ka nädalavahetustel.” Samas märgitakse, et Sirje Kaska teeb kõike hinge ja südamega.

Lääneranna valla teenetemärgi pälvib isik ühe korra väljapaistvate teenete või pikaajalise töö ning loomingu eest, mis on andnud püsiva panuse kultuuri, majanduse või muu valdkonna heaks. Tunnustused antakse üle veebruaris Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles