Metskitsi hukub teedel aina rohkem

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Enim kokkupõrkeid on fikseeritud varahommikul, hommikupoolikul ja hilisõhtul.
Enim kokkupõrkeid on fikseeritud varahommikul, hommikupoolikul ja hilisõhtul. Foto: Arvo Meeks

Eesti jahimeeste seltsi (EJS) statistika näitab, et eelmisel aastal juhtus metskitsedega rekordarv liiklusõnnetusi. Fikseeriti 4885 õnnetust, mis on kümme protsenti enam kui eelneval aastal. Pärnumaalgi on õnnetuste arv kasvanud: viie aasta taguseid numbreid vaadates selgub, et õnnetuste hulk on kolmekordistunud.

EJSi ulukiõnnetuse eksperdi Urmas Salmu sõnul oli õnnetuste selline kasv prognoositav. „Eelkõige on see seotud metskitse kõrge arvukusega, aga ka liiklusintensiivsusega meie teedel,“ selgitas Salmu. „Kuid on selgelt näha, et aasta lõpus tänu suurele küttimismahule liiklusõnnetuste arvu kasv aeglustus.”

Enim kokkupõrkeid on toimunud varahommikul, hommikupoolikul ja hilisõhtul. Mulle hukkus Pärnumaa teedel 464 metskitse, aasta varem 397. Viis aastat tagasi aga 153.

EJSi tegevjuhi Tõnis Kortsu jutu järgi on praegune küttimismaht Eesti ajaloo suurim – 31 619 isendit. „Nüüdisaegse jahipidamise eesmärk on ulukiarvukust reguleerida, vähendamaks ulukikahjusid, haigusi ja liiklusõnnetuste arvu,“ ütles Korts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles