Uue kunsti muuseum küsib kümme miljonit eurot

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Mark Soosaar usub, et Läänemere kunstisadamat Pärnu jõe kaldal hakkaks külastama kuni 100 000 inimest aastas.
Mark Soosaar usub, et Läänemere kunstisadamat Pärnu jõe kaldal hakkaks külastama kuni 100 000 inimest aastas. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus juba veerand sajandit tegutseva uue kunsti muuseumi nõukogu allkirjastas 14. jaanuaril ettepaneku riigikogu kultuurikomisjonile kaaluda Läänemere kunstisadama rajamist Laia tänava kinnistule ja uue kunsti muuseumi maja ehitamist kultuurkapitali raha eest.

“Meie ettepanek, kui see ellu viiakse, läheb maksma ligikaudu üheksa kuni kümme miljonit ­eurot, mis jaguneks alanud kümnendile selle järgi, kuidas ehitustegevus edeneb,” ütles uue kunsti muuseumi looja ja eestvedaja ning Läänemere kunstisadama idee autor Mark Soosaar.

Läänemere kunstisadamat on kavas ehitada kahes etapis. Esmalt ehitataks Lai 2 kinnistule jõe kaldale kunstisadama peamaja ja jõele sadamakai äärde üks ujuvpaviljonidest. Sadama teises etapis valmiksid ülejäänud kaheksa ujuvpaviljoni, igas neist ühe Läänemere-äärse riigi väljapanek oma rahva kunstist, käsitööst või teadussaavutustest. Idee kohaselt muutuvad näitused paviljonides igal aastal või isegi tihedamini, kui omanikriigil on selleks soov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles