PKHK osaleb riigi esimestel ettevõtluse kutsemeistrivõistlustel

Meelis Kalme
Copy
Innove ja Junior Achievement Eesti korraldatavast üritusest võtavad osa Luua metsanduskool, Kuressaare ametikool, Tartu, Ida-Virumaa ja Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Innove ja Junior Achievement Eesti korraldatavast üritusest võtavad osa Luua metsanduskool, Kuressaare ametikool, Tartu, Ida-Virumaa ja Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Täna algasid Eesti esimesed ettevõtluse kutsemeistrivõistlused. 12 osaleva võistkonna seas on kahe tiimiga esindatud Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK).

Kutsemeistrivõistlused toimuvad täna ja homme Tallinnas Rocca al Mare keskuses kõrvuti õpilasfirmade laadaga. Meeskondlikus arvestuses osaleb 12 tiimi ja parim esindab Eestit mõõduvõtul “Euroskills 2020” Austrias.

“Õpilased demonstreerivad kahe päeva jooksul oma oskusi ideede arendamisest prototüübini välja,” rääkis võistluse üks korraldajaist, sihtasutus Innove programmijuht Katrin Kivisild.

Võistlusülesande lahendamine eeldab teadmisi ettevõtluse ja majanduse alustest, ärimudelitest, turundusest, turu-uuringutest, eelarvestusest ja majandusarvestuse alustest. Osata tuleb inglise ärikeelt, suhelda, esitleda, analüüsida ja lahendada probleemi ja konflikti, teha meeskonnatööd, samuti kriitiliselt mõelda.

Võistlus on mõeldud kuni 25aastastele kutseõppuritele olenemata õpitavast erialast ja toetab ettevõtlikkust ja ettevõtlusteadmiste omandamist. Samuti propageerib üldisemalt kutseharidust ja -koole.

Sihtasutuste Innove ja Junior Achievement Eesti korraldatavast üritusest võtavad peale PKHK osa Luua metsanduskool, Kuressaare ametikool, Tartu ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles