Maru põhjustas elektrikatkestusi, Pärnus murdus liikluspeegel ja Maxima juures lopendas ohtlikult reklaamtahvel 

Pärnu Postimees
Copy
Tugev tuul on mitmel pool murdnud teedele puid.
Tugev tuul on mitmel pool murdnud teedele puid. Foto: Margus Ansu

Tugev tuul jättis esmaspäeva hommikuks Pärnumaal vooluta ligemale 700 majapidamist ja murdis teedele puid. Tuule tõttu tõsteti reisiparvlaeva Kihnu Virve pärastlõunane väljumine Munalaiust saarele varasemaks. Munalaiu ja Manilaiu vahelised reisid tühistati kogu päevaks.

Elektrilevi andmetel oli kella 8 paiku Pärnumaal vooluta ligikaudu 700 klienti. Kella 10.30ks oli paljudel pärnumaalastel elekter tagasi ja vooluta oli veel veidi alla 100 majapidamise. 

Laevafirma Kihnu Veeteed andis teada, et tormituule pärast oli toodud varasemaks reisiparvlaev Kihnu Virve kella 14.30ks Munalaiust plaanitud väljumine, mis toimub kell 11.15. Tugeva tuule tõttu ei veeta üle üle kaheksatonniseid sõidukeid.

Samuti seoses tugeva tuulega võib esineda häireid Kihnu Virve väljumistel Kihnust kell 16.15 ja Munalaiust kell 17.45. Nende reiside kohta jagab vedaja oma kodulehel infot pärast kella 15.15.

Kihnu Virve sõidud Manilaiu–Munalaiu liinil on tänaseks tühistatud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa teatel kõrvaldasid päästjad nädalavahetusel tormi tõttu tekkinud ohte üheksal korral.

Eile eemaldati puu teelt Pärnu linnas Pootsi külas, Ringi tänaval oli tuul murdnud lahti liikluspeegli, mille päästjad ära võtsid ja teehooldajatele üle andsid. Põhja-Pärnumaal Ertsma ja Viluvere külas, Pärnu linnas Rannametsa teel, Häädemeeste vallas Papisilla külas ja Tori vallas Rütavere külas olid puud teele kukkunud.

Pärnus Riia maanteel Maxima poe juures kõikus ohtlikult tuules reklaamtahvel ja ohustas liiklejaid. Päästjad võtsid tahvli maha ja teavitasid selle omanikku.

Mitmel pool oli tuul langetanud teedele puid. Maanteeameti rakenduse Tark Tee admete järgi oli kolm puud kukkunud Mudiste–Suure-Jaani–Vändra teele. Puid oli veel Urge–Kuiaru, Uulu–Soometsa–Häädemeeste, Aluste–Kergu ja Kõpu–Tõramaa–Jõesuu teel.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi vaatlusandmete põhjal ulatus merevesi Pärnus hommikul 111 sentimeetrit üle Amsterdami nulli. Selline veetase ei kujuta veel linnale ohtu. Pärnu kriitiliseks piiriks, kui vesi tänavatele valgub, loetakse 180 sentimeetrit üle Amsterdami nulli.

Ilmateenistus andis eile Pärnu, Lääne, Hiiu, Harju ja Saare maakonnale teise taseme hoiatuse.

Täna hommikul puhus Pärnumaa rannikul lõuna- ja edelatuul iiliti 22 meetrit sekundis.

Öösel mõõdeti Pärnus tuule kiiruseks 13–15 meetrit, puhanguti üle 20 meetri sekundis. Sisemaal puhus tuul kuni 22, merel ja lahtedel 25 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles