Ilutulestiku ärajätmine tõi Pärnule auhinna

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus, Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosavalitsus pälvisid omanike keskliidult aastavahetuse ilutulestiku ärajätmise eest koduomaniku sõbra tiitli.
Pärnu linnavalitsus, Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosavalitsus pälvisid omanike keskliidult aastavahetuse ilutulestiku ärajätmise eest koduomaniku sõbra tiitli. Foto: Eesti Omanike Keskliit

Pärnu linnavalitsus teenis aastavahetuse ilutulestiku ärajätmise eest omanike keskliidult koduomaniku sõbra tiitli.

Auhinna pälvisid veel Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosavalitsus, kes samuti loobusid aastavahetuse tulevärgist.

Kõik omavalitsused tõdesid, et linnaelanike hulgas leidus palju nende otsuse toetajaid.

Eesti omanike keskliidu juhatuse esimehe Priidu Pärna sõnutsi on igati tervitatav, et inimeste keskkonnateadlikkus on kasvanud.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse jutu järgi on omanike keskliidu tunnustus meeldiv. Ta lisas, et järgmiselgi aastavahetusel võiks linn rakettidest loobuda ja korraldada selle asemel näiteks valgussõu.

“Pärnus on väga äge valgusfestival, mille tegijad võiks aastavahetusekski midagi põnevat välja arendada,” arvas linnapea.

Kosenkranius lisas, et ilutulestiku asendamine valgussõuga on praegu vaid idee tasemel ja ühtegi kohta linnas pole selleks valmis mõeldud.

Omanike keskliidu juhatuse esimees Priidu Pärna andis Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele üle koduomaniku sõbra auhinna.
Omanike keskliidu juhatuse esimees Priidu Pärna andis Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele üle koduomaniku sõbra auhinna. Foto: Eesti Omanike Keskliit

Ilutulestiku alternatiivina panustati Pärnus eelmise aasta l]pul linna rikkalikumatele kaunistustele, mis on keskkonnasäästlikum ja ohutum.

Omanike keskliidu liikmete ja petitsiooniportaalis toimunud rahvahääletuse tulemusena pälvisid kiituse veetarbijadki, kes ühisnõudega läksid Tallinna Vee vastu kohtusse, küsides tagasi enammakstud raha.

Kolmandale kohale platseerus KredEx, mille plaanide hulka kuulub renoveerimistoetuste suurendamine ja selle maakondadesse suunamine.

Portaali hääletustulemustest selgus 2019. aasta kiusajagi – maamaksutõus, mis kogus häältest kolmveerandi. Teiseks jäi maa-amet ja kolmandaks muinsuskaitseseadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles