Verekeskus loodab, et doonorid jätkavad eriolukorra ajal vereloovutust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse levimise tõttu on Pärnu haigla veretalituse verevarud rahuldavad ja talitus loodab, et eriolukorra tingimusteski jätkavad terved veredoonorid vereloovutust, sest haiglates on palju patsiente, kes vajavad doonoriverd.
Koroonaviiruse levimise tõttu on Pärnu haigla veretalituse verevarud rahuldavad ja talitus loodab, et eriolukorra tingimusteski jätkavad terved veredoonorid vereloovutust, sest haiglates on palju patsiente, kes vajavad doonoriverd. Foto: Marko Saarm

Uue koroonaviiruse levimise tõttu on Pärnu haigla veretalituse verevarud rahuldavad ja haigla loodab, et eriolukorra tingimustes jätkavad terved veredoonorid vereloovutust, sest haiglates on palju patsiente, kes eriolukorraski vajavad doonoriverd.

Pärnu haigla veretalituse juhi Pille Muliini sõnutsi pole koroonaviiruse leviku tõttu doonorivere kogumist seisma pandud ja eriolukorra juhi peaminister Jüri Ratase eriloaga on plaanis korraldada avalikke üritusi doonorivere kogumiseks. Kokku on lepitud väljasõit Häädemeestele 24. märtsil, Torisse 2. ja Pärnu-Jaagupisse 7. aprillil.

“Need väljasõidud toimuvad, küll aga jäävad ära koolidesse või eraettevõtetesse planeeritud väljasõidud nende sulgemise tõttu,” ütles Muliin.

Muliini sõnade järgi oodatakse verd loovutama terveid doonoreid, kes viimase 14 kalendripäeva jooksul ei ole viibinud välismaal, ei ole olnud lähikokkupuutes kinnitatud COVID-19 või sarnaste sümptomitega (palavik, köha, hingamisraskused, lihasvalu, väsimus) haigega.

Teadaolevalt COVID-19 ei levi vereülekandega ja veretalitus ei testi doonoreid COVID-19 suhtes.

Muliini sõnutsi rakendab veretalitus nakkusohu vältimiseks ja doonorite sujuvamaks liikumiseks loovutusele eelregistreerimist esmaspäevast reedeni kell 8-16 telefonil 512 3831.

Muliin kinnitas, et talitus järgib kõiki terviseameti ja ravimiameti juhtnööre ohutuks verekogumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles