Saada vihje

Toidutootjate must stsenaarium on tööseisak

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidutootjatele seatud hügieeni- ja ohutusnõuded peaksid tagama toidu ohutuse, eriti veel, kui see on kuumtöödeldud.
Toidutootjatele seatud hügieeni- ja ohutusnõuded peaksid tagama toidu ohutuse, eriti veel, kui see on kuumtöödeldud. Foto: Mailiis Ollino

Toidutootmises kehtivad püsivalt ranged hügieeninõuded, millest tootjad peavad kinni niikuinii. Viiruspuhangu ajal vähendavad nad selle kõrval kontakti kaasinimestega, et vältida ettevõttesse haiguse toomist. Sest kui töötaja peaks haigestuma, võib see äärmisel juhul tähendada tootmise seiskamist.

Eesti Juustu Tootmise OÜ juht Toomas Miller sõnas, et toidutootmisele juba kehtivatest rangetest nõuetest on raske midagi rohkem teha. “Inimene on kõige suurem faktor siin ja töötajad käituvad praegu varasemast ettevaatlikumalt,” tõdes ta. Ruume pestakse ja desinfitseeritakse hoolikalt iga päev ja seda on tehtud kogu aeg. Väljastpoolt tulijaid tootmistsehhi ei lubata. “Isegi veterinaarameti kontroll lükati edasi,” märkis Miller.

Kommentaarid
Vaba aeg
Tagasi üles