Pärnu keelab mängu- ja spordiväljakutel käia

Copy

Pärnu linnavalitsuse kriisikomisjon otsustas koroonanakkuse leviku tõkestamiseks sulgeda kõik avalikud spordi- ja mänguväljakud ja paigaldab sinna vastava teavitusega eesti- ja venekeelsed sildid. Suletakse ligemale 80 avalikus kasutuses mängu- ja spordiplatsi.

Pärnu abilinnapea Varje Tipu sõnutsi on igati mõistetav, et eriolukorra tõttu koolist ja lasteaiast koju jäänud lapsed ja noorukid ja lapsevanemadki soovivad aktiivselt värskes õhus aega veeta. Kuid koroonaviiruse tõkestamiseks tuleb kõigil järgida terviseameti soovitusi: püsida kodus, käia väljas nii vähe kui võimalik ja vältida kokkupuudet ülejäänud inimestega.

„Nakkusrisk püsib eriti kõrge nendes kohtades, kus on inimesi. Viimastel päevadel on näha, et Pärnu populaarsematel mänguväljakutel, spordiplatsidel ja vabaõhujõusaalides käib ilusa ilmaga pidevalt lapsi, tervisesportlasi ja noori. Lapsed kiiguvad ja mängivad, tehakse trenni ja võimeldakse, mis kõik on väga tore, ent ununema kipub ohutunne ja teadmine, et koroonaviirus levib ka õues ja püsib väliatraktsioonide pindadel pikka aega nakatumisvõimelisena,“ märgib Tipp.

Abilinnapea soovitab lapsevanematel seada lastele ranged väljaskäimise reeglid ja järgida neid ka ise.

„Terved inimesed saavad värskes õhus liikuda, kuid seda tuleb teha nii, et ei tekiks rahvakogunemisi. Mänguväljakute asemel võiks piirduda oma aiaga. Kui aeda pole, saab minna vähem käidavatesse parkidesse tärkavat loodust uudistama, inimtühja mereranda või valida õueminekuks sellise kellaaja, kui inimesi liigub väljas vähem. Õues tuleb hoida kaaskodanikega vahet vähemalt kaks meetrit,“ toonitab Tipp.

Samuti peab lastele meelde tuletama, et korteriühistute mängualad, koolistaadionid, lastaedade õuealad, terviserajad ja kõikvõimalikud spordiplatsid, sealhulgas Munamäe rulapark ja pump track, on paigad, mida praegu tuleb igal juhul vältida. Lastele, eeskätt teismelistele tuleks üle korrata, et mis tahes kogunemised ja sõpradega kokkusaamised on eriolukorras keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles