Saarde elanike postkasti jõuab eriolukorra infoleht

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Saarde vallavanem Eiko Tammist ütleb, et trükise eesmärk on hoida vallaelanikel eriolukorra juhised ja tähtsad telefoninumbrid silma ees ka siis, kui pole internetti.
Saarde vallavanem Eiko Tammist ütleb, et trükise eesmärk on hoida vallaelanikel eriolukorra juhised ja tähtsad telefoninumbrid silma ees ka siis, kui pole internetti. Foto: Urmas Luik

Saarde valla infoleht koroonaviirusest tingitud eriolukorras annab vallaelanikele valdkonniti juhised, kellega suhelda, milliseid elutähtsaid teenuseid saab kasutada ja kuidas toidukaupa koju tel­lida. Flaier jõuab enne­ suurt reedet kõikidesse kehtivatesse postkastidesse, neid on Eesti Posti (Omniva) andmetel 1949.

Saarde vallavanem, kriisikomisjoni esimees Eiko Tammist ütles, et flaierit levitatakse koostöös postiettevõttega, mis toimetabki infolehe postkastidesse. Siis on elanikel valla kodu­lehe teabe kõrval kohe silme ees vajalikud telefoninumbrid ja täpne kirjeldus, mis eriolu­korras vallas toimub.

Teaberohke ja sisutihe Saarde valla vapi kujutisega infoleht algab selgitusega, kuidas eriolukorra ajal suhelda vallavalitsusega. Eraldi ala­jaotused on näiteks kriisiabi, pensionide kojukanne, toiduringid, tervishoid, apteegid, hooldekodud, korrakaitse, raamatukogud, vesi ja kanalisatsioon, haridus, kultuur, sport ja ­vaba aeg ning teenused ehk valla viie kaupluse ja kolme toitlustusasutuse töökorraldus ja toidu kaasa­ostmise juhised.

Flaierist leiab taas kord meeldetuletuse, et uue koroonaviiruse leviku tõkestamise põhireegel on “Ära mine ise ega kutsu kedagi külla!”. Samas on vallavalitsuse palve ettevõtetele ja eraisikutele anda teada, kui nad on eriolukorras vajadusel valmis tulema vabatahtlikuks abijõuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles