Eesliinitöötajad jagavad lõunat, käivad poes, muretsevad rohtu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Sindi lasteaia kokk Signe Krünberk (paremal) ja tema abiline Eve Saulep valmistasid kesknädalal ligemale 80 tellijale tervisliku lõuna.
Sindi lasteaia kokk Signe Krünberk (paremal) ja tema abiline Eve Saulep valmistasid kesknädalal ligemale 80 tellijale tervisliku lõuna. Foto: Renna Järve

Pahalasevastasel eesliinil teevad igapäevast tööd sotsiaaltöötajad, kes käivad koduseinte vahele surutud eakate eest poes ja apteegis, viivad neile karbilõuna ukse taha ega loe selleks kuluvaid tunde.

“Teeme kõik, et keegi oma elu teistmoodi elama ei peaks,” ütles Tori valla Sindi sotsiaaltöökes­kuse juhataja Renna Järve, kes nagu muude omavalitsuste sama ala ametnikud jagab vajadusel lõunaportsjone termokarpidesse, et abivajajad saaksid need kuumalt kätte.

Sindi lasteaia koka Signe Krün­­bergi ja tema abilise Eve Saulepi loomingut jagub päevast olenevalt 70–80-le koju sunnitud lapsele ja eakale. Tosin last ja väärikasse ikka jõudnut käivad sotsiaaltöökeskuses ise järel karbitoidul, mille keskuse töötaja ulatab neile üle ukse, järgides eriolukorra rangeid nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles