Politsei uurib kulupõlengulainet, mis võis alata laste mängust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Päästjad kustutasid Pärnus Ülejõel neli maastikupõlengut, mis suure tõenäosusega said alguse laste mängimisest tulega. Foto on illustreeriv
Päästjad kustutasid Pärnus Ülejõel neli maastikupõlengut, mis suure tõenäosusega said alguse laste mängimisest tulega. Foto on illustreeriv Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästjad käisid laupäeva pärastlõunal Pärnu Ülejõe linnaosas neljal korral kustutamas maastkupõlenguid, mis võisid saada alguse laste mängimisest tulega.

Esimene väljakutse tuli kella 15.30 ajal Lille tänavalt, kus tühermaal põles 400 ruutmeetrit kulu. Pool tundi hiljem teatati põlengust Sõeru tänaval, kus kulutuli oli levinud 100 ruutmeetrile. Paar tundi hiljem tuli Sõeru tänavalt teinegi väljakutse. Siis põles 200 ruutmeetrit kulu. Neljas teade maastikupõlengu kohta laekus kell 18.51 Rohu tänavalt, kus põles 50 ruutmeetrit kulu.

Lille tänava põlengu kustutasid päästjad paarikümne minutiga, järgmistel väljakutsetel läks neil tule summutamiseks mõni minut.

Et põlengud toimusid samas piirkonnas ja päästjatel oli alust arvata, et need said alguse laste mängimisest tulega, teavitati olukorrast politseidki.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanema Karin Uibo sõnutsi vestlesid politseinikud kohapeal kõikide nende põlengute juures olnud ühe ja sama alaealise poisiga, kes oma jutu järgi oli seal uudishimust. “Politsei selgitab juhtunu asjaolusid edasi, sealhulgas teo toimepanija,” märkis Uibo.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits pani lapsevanematele südamele, et lastel tuleb silm peal hoida ja õpetada neile tuleohutut käitumist. „Samuti meenutage lastele eriolukorrast tulenevaid liikumispiiranguid, mis kohustab kodus püsima,” toonitas Moorits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles