Pärnu õpilaste teadustööd pälvisid tunnustusi

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Maaeluministeeriumi auhinna pälvis Maiann Pukka töö “Trihhinelloosi esinemine Sohlu küla lammastel ja karjaga kokkupuutuvatel loomadel” eest.
Maaeluministeeriumi auhinna pälvis Maiann Pukka töö “Trihhinelloosi esinemine Sohlu küla lammastel ja karjaga kokkupuutuvatel loomadel” eest. Foto: Elmo Riig

Eesti teadusagentuuri ning haridus- ja teadusministeeriumi 19. korda toimunud õpilaste teadustööde konkursil said teiste seas eriauhinna Pärnu kooliõpilaste tööd.

Maaeluministeeriumi auhinna pälvis Koidula gümnaasiumi õpilase Maiann Pukka töö “Trihhinelloosi esinemine Sohlu küla lammastel ja karjaga kokkupuutuvatel loomadel” eest, juhendajad Sirje Miglai ja Leena Gerz. Hindajate arvates võiks seda tööd kasutada lausa õppematerjalina.

Uuringust selgub olulisus rahvatervise ja toiduohutuse seisukohalt, kuna omatarbeks valmistatud termiliselt vähetöödeldud lihatooted võivad osutuda saastunuks ja varitseb oht nakatuda trihhinelloosi. “Selgelt on esile toodud praegune olukord: vaktsiini veel ei ole ja inimeste tüsistused võivad olla väga rasked,” märgiti tunnustuse põhjenduses. Kiideti töö praktilise osa põhjalikkust.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilase Nele Leit-Teetlausi uuringut “Eesti noortele suunatud karjääriteenused” (juhendaja Katre Raudmäe) peeti aga sotsiaalministeeriumi auhinna vääriliseks. Leit-Teetlaus tegi teemakohase küsitluse Eesti kõrgkoolide esmakursuslaste ja Pärnumaa abiturientide seas.

Tänavusel konkursil osales selle ajaloos rekordarv uurimistöid: 195 uurimust 218 õppurilt. Eriauhindu andis välja 29 asutust ja organisatsiooni, nende seas ülikoolid, muuseumid, teadusasutused, ministeeriumid ja ajakirjad. Jagati 55 eriauhinda ja auhinnatud töid oli 41.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles