Uus nakkuskolle Pärnus: Tammiste hooldekodus 20 positiivset, 150 inimesele tehakse laustestimine (19)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tammiste hooldekodus tuvastati eile ja täna koroonaviirus 19 inimesel. Homseks on testimine tellitud 151 töötajale ja kliendile.
Tammiste hooldekodus tuvastati eile ja täna koroonaviirus 19 inimesel. Homseks on testimine tellitud 151 töötajale ja kliendile. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui Tammiste hooldekodu töötajad ja asukad lootsid eile, et Tieli majja sattunud koroonaviirus pole jõudnud jõuliselt levida, siis täna selgus kurb tõsiasi, et asi on seal päris hull: laustestimine näitas, et hoone 28 elanikust ja töötajast 17 on nakatunud. Eile ja üleeile tuvastatud nakatunute ja 12. aprillil positiivse testitulemuse saanud kliendiga on hooldekodus mõne nädala jooksul ilmnenud 20 nakkusjuhtu.

Kurb päev oli Tieli majas eile veel seetõttu, et üks selle asukaid suri. Täna selgus, et temaltki võetud proov osutus positiivseks.

Eilse laustestimisega tuvastatud nakatunutest 13 on hoolealused ja neli töötajad. Positiivse proovi andnud töötajad, kellel polnud väliseid haigustunnuseid, saadeti koju karantiini. Haigestunute asemel on tööl negatiivse proovi andnud uus vahetus.

Kõik hoolealused vaadatakse täna üle ja viiakse vajadusel haiglasse. Terved ja haiged hoolealused on isoleeritud. Linnavalitsuse pressiteate kohaselt toimetavad nakkuskoldes Tieli majas uued töötajad, kes kasutavad kõrgema klassi kaitsevahendeid.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam ütles, et Tieli majas kannavad töötajad kaitseülikonda, maski, respiraatorit, kindaid ja prille.

„Hooldekodu on kinnitanud, et kaitsevahendeid neil piisab, aga kui peaks tekkima vajadus, on terviseamet valmis oma kriisivarust abistama,” lausus Juhkam.

Kui laialdaselt on viirus levinud, ei osanud Juhkam öelda. Tema jutu järgi pole Tammiste hooldekodu Tieli maja kliendid kolme ülejäänud hoone asukatega kokku puutunud. Hooldekodu juht on kinnitanud, et Tieli töötajate käigud pole samuti muude majade personaliga omadega ristunud.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles