Eriolukorra ajal puudunud Pärnu mudilaste eest ei pea lasteaiatasu maksma

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu lasteaedades käib eriolukorra ajal 50–170 last päevas. Pärnu lasteaedades on mudilasi 2744.
Pärnu lasteaedades käib eriolukorra ajal 50–170 last päevas. Pärnu lasteaedades on mudilasi 2744. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu vabastas eriolukorra ajal lasteaiast puudunud mudilaste vanemad lasteaia osalustasu maksmisest. Volinikud ei toetanud eelnõu, mis vabastanuks maksust needki vanemad, kel lapsi koju jätta polnud võimalik.

Volikogu otsustas vabastada poole kuu lasteaiatasust vanemad, kes ei viinud 17.–31. märtsini võsukest lasteaeda.

Ka juhul, kui mudilane puudus lasteaiast terve aprilli, ei pea vanemad kukrut kergendama. Kui aga põnn puudus kas aprilli esimeses või teises pooles (1.–13. või 14.–30. aprillini) ja ülejäänud kuu käis lasteaias, tuleb igal juhul tasuda poole kuu eest, ka siis, kui mudilane tuli lasteaeda viia päevaks või paariks.

Mai osalustasu vabastuse üle otsustab linna kriisikomisjon, lähtudes eriolukorra kestusest.

Samasuguseid soodustusi rakendatakse Pärnu linna eralastehoidudes mudilaste eest, kelle lasteaiakoht on asendatud hoiukohaga. Pärnu linn on vanema nõusolekul asendanud poolteise- kuni kolmeaastase lapse lasteaiakoha lastehoiuteenusega eralastehoius 13 mudilasele, kellest kümme käib Põnnila ja kolm Titutriinu lastehoius.

Volikogu liige Jüri Lebedev tegi opositsiooni poolt ettepaneku vabastada kõik vanemad 16. märtsist mai lõpuni Pärnu linnavalitsuse hallatavates lasteaedades osalustasust. Volikogu 20 liiget 39st seda eelnõud ei toetanud.

Seni kehtinud korra järgi võinuks tasu maksmata lasteaiast puududa ainult ühel kuul aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles