Video: Lihula muusikakool kolis kevadkontserdi veebi

Pärnu Postimees
Copy
Lihula muusikakooli õpetaja Mati Põdra eestvõttel kolis kohalike noorte muusikute traditsiooniline kevadkontsert koroonaviiruse tõttu sel aastal veebi.
Lihula muusikakooli õpetaja Mati Põdra eestvõttel kolis kohalike noorte muusikute traditsiooniline kevadkontsert koroonaviiruse tõttu sel aastal veebi. Foto: Urmas Luik

Koroonaviiruse pandeemilise leviku tõttu pidi Lääneranna vallaas asuva Lihula muusika- ja kunstikooli puhk- ja löökpilli osakond kolima veebi traditsiooniks saanud kevadkontserdi, mida Lihulas on korraldatud juba seitse aastat.

Kontserdi kunstiline juht, muusikakooli õpetaja Mati Põdra nentis Lääneranna Teatajale, et viirus ei suutnud maha murda noorte muusikute huvi ega tahet. Nii otsustatigi, et vaatamata avalike sündmuste korraldamise keelule ei jäeta kevadkontserti ära, vaid õpilased võtavad selle kodus eraldi videotena üles ja seejärel monteeritakse kontsert tervikuks.

“Minu arvates ei võrdu õpetamine ainult kontakttundide andmisega,” ütles Põdra, kes kulutas video monteerimisele üle  200 tunni. „See kõik, mida videos näha võib, ja veel 20 korda niipalju, mida näha ei jäänud, kuulub õppetegevuse hulka.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles