Kas teie võsuke teab, kuidas jalgrattaga ohutult liigelda?

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Noorsoopolitseinik Keiju Püvi tuletab ratturitele meelde, et kiivri kandmine võib päästa pedaalija elu.
Noorsoopolitseinik Keiju Püvi tuletab ratturitele meelde, et kiivri kandmine võib päästa pedaalija elu. Foto: Mailiis Ollino

Ilmade soojenedes kasvab tänavatel silma­nähtavalt kergliikurite ja jalgrataste arvukus, mis ühelt poolt on tervitatav: juba pooletunnine pedaalimine parandab tervisenäitajaid. Teisalt võib rattur vale sõiduvõttega viga teha nii endale kui kaasliiklejaile, halvimal juhul lõpetada autorataste all.

Sel nädalal toimetusse saadetud, auto pardakaamera jäädvustatud ohuolukorra tekitas noor uljaspea, kes jalgrattal auto nina all ülekäigurajale tuiskas.

Lääne prefektuuri Pärnu ­politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Keiju Püvi sõnutsi oleneb turvaline liiklemine ennekõike iga liikleja teadlikkusest ja liikluseeskirja tundmisest.

Püvi jutu järgi peab jalgrattur enne sõitu veenduma sõiduki korrasolekus. “Ratas peab olema varustatud signaalkellaga, korras pidurite, täis kummide, esi- ja ­tagatulede ja helkuritega. Hea oleks, kui inimene kannaks erksavärvilisi rõivaid või helkur- vesti, sest enda silmapaistvaks ja kuuldavaks tegemine välistab märkamatuks jäämise,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles