Kauni kodu konkurss ootab osalejaid

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Birgit Suitsu koduaed võitis läinud aastal kauni aia tiitli.
Birgit Suitsu koduaed võitis läinud aastal kauni aia tiitli. Foto: Mailiis Ollino

Ajakiri Kodu & Aed korraldab 20. aastat kodude ja aedade konkurssi “Kodu kauniks”, kus silmapaistvamaid ootavad auhinnad.

Võistlusel tunnustatakse Eesti kauneid ja nutikaid kodu- ja aiakujundusi. Osalema on oodatud kõik huvilised. Esile tuuakse silmapaistvad ideed ja erilised lahendused oma kodu või aia mõnusaks muutmisel.

Osavõtuks tuleb saata kodu või aeda tutvustav kaaskiri ja vähemalt kümme fotot kodust või aiast, grilli- või puhkealast, väliköögist, mängunurgast või heast ideest e-posti aadressil kodukauniks@ajakirjad.ee.

Kandidaatide hulgast valitakse fotode põhjal välja finalistid, keda külastab žürii. Visiidi ja profifotode põhjal selguvad sügiseks need, kes pälvivad tänavu Eesti aasta kodu ja aia preemia. Peale selle antakse välja arvukalt eriauhindu.

Mullu pärjati konkursil aasta aia tiitliga Birgit Suitsu aed Pärnumaal Merekülas. See võlus hindajaid uhkete vaadete ja hästi komponeeritud taimekooslustega. Pärnumaalane on poolehektarise avara krundi võimalusi julgelt ära kasutanud ja rajanud suuri mõjusaid istutusalasid. Eriti kaunis ja põnev on aia keskel “voolav” kivide, kõrreliste ja okaspuudega kruusaaed.

Aasta kodu ja aia tiitliga kaasneb peapreemia 2500 eurot. Võistluse auhinnafond on 13 000 eurot.

Aiavaldkonnas on kandideerimise tähtaeg 30. juuni, kodude arvestuses 30. august.

Birgit Suitsu aed on ülikorras, taimed hooldatud ja terved.
Birgit Suitsu aed on ülikorras, taimed hooldatud ja terved. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles