Jaanipäeva puhumisreidil tabati suvepealinnas neli napsist juhti

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu puhumisreidil kontrolliti 1200 autojuhti, kellest neli ei pääsenud väärteo vormistamisest.
Pärnu puhumisreidil kontrolliti 1200 autojuhti, kellest neli ei pääsenud väärteo vormistamisest. Foto: Mailiis Ollino

Täna on politseioperatsioonide, pistelise kontrolli ja kaaskodanike vihjete abil liiklusest kõrvaldatud üle poolesaja alkoholi pruukinud autojuhi. Pärnu puhumisaktsioonis jäi korrakaitsjaile vahele mitu roolikeerajat.

Täna päeval korraldati Pärnu eri paigus nelja tunni vältel politseioperatsioon “Kõik puhuvad”, mille käigus kontrolliti kainust ligemale 1200 autojuhil. Neist neljal tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused, mille eest vormistati väärtegu.

Möödunud ööpäeval tabati Eesti teedel ja tänavatel 27 alkoholi tarvitanud autojuhti, mis jaanilaupäeva kohta on tavapärasest väiksem arv.

“Samal ajal kasvas märgatavalt inimestelt laekunud vihjete hulk joobekahtlusega juhtide kohta. Samuti kasvas patrullide tabatud joobes juhtide arv,” sedastas politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Tago Trei.

Trei sõnas, et täna hommikul kella kuuest kuni õhtuni on politsei saanud inimestelt umbes 40 vihjet joobekahtlusega autojuhtide kohta.

Näha on, et liiklusturvalisus on inimestele kõige paremas oluline teema, sest igaüks tahab, et ei tema ega keegi teine peaks ühegi ohtliku juhi pärast kannatama.

Tago Trei

“Näha on, et liiklusturvalisus on inimestele kõige paremas mõttes oluline teema, sest igaüks tahab, et ei tema ega keegi teine peaks  ühegi ohtliku juhi pärast kannatama,” märkis Trei.

Täna on politsei tabanud üle poolesaja alkoholi tarvitanud sõidukijuhi, neist Ida-Eestis 17, Lääne-Eestis 11, Lõuna-Eestis 18 ning Põhja-Eestis 11.

“Jaanilaupäev möödus küll võrdlemisi rahulikult, kuid elu peab minema edasi ka pärast jaanipäeva, mistõttu loodame jätkuvalt inimeste enda vastutustundlikule käitumisele. Politsei on suurendatud jõududega vähemasti nädala lõpuni väljas, et jaanide ajal liiklust rahustada ja ohtlikke juhte sõtmast takistada. Kui keegi märkab mõnd ohtlikke manöövreid tegevat autojuhti, andke sest kindlasti hädaabinumbril 112 teada!” kutsus operatiivjuht inimesi koostööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles