Sütevaka kauaaegne õpetaja pälvib linnalt aukirja

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Joosep Tammo on Sütevakas töötanud aastast 1990.
Joosep Tammo on Sütevakas töötanud aastast 1990. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas eilsel istungil anda 25. juulil 70 aasta juubelit tähistavale Joosep Tammole aukirja tulemusliku, pühendunud ja kauaaegse töö eest Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi filosoofiaõpetajana. Tammo on koolis töötanud aastast 1990. Ta on olnud kooli rajamise juures ning loonud seal filosoofia ja usundiloo ainekava.

Linnale esitas taotluse kooli direktor Andres Laanemets, küll tänukirja andmiseks. “Joosep on visiooniga mees, kes oskab suurepäraselt siduda maailmas toimuvat üksikisiku ja ka kooli kollektiiviga. Sütevakal on väga vedanud, et selline inimene on kooli algusaastatest tänini kooli argipäeva ja tulevikku panustanud,” jagus Laanemetsal häid sõnu.

Tammo jäi tunnustusest rääkides tagasihoidlikuks, märkides, et pedagoogitöös tal erilist retsepti pole. “Ole lihtsalt inimene ja püüa noorte huvidest ja maailmast aru saada. Filosoofia on selline aine, mis alati kõnetab, kui just väga kuivaks asja ei aja. Aga kool on lihtsalt suurepärane,” lausus päevakangelane. Tammo sõnutsi antakse tunnustus üle tema sünnipäeval Pärnu Immaanueli koguduse palvelas, kus toimub kontsert, millele järgnevad sõnavõtud ja suupisted. 

Tammo on ühtlasi haridus- ja teadusministeeriumi tunnustusürituse “Eestimaa õpib ja tänab” tänavuse elutööpreemia kandidaat.

Aastatel 1989 kuni 2020 oli ta Pärnu Immaanueli baptistikoguduse pastor, Eesti evangeeliumi kristlaste ja baptistide koguduste liidu vanematekogu esimees. Ta on töötanud Eesti kirikute nõukogu aseesimehena ja panustab sinna praegugi.

Õpetajal ja pastoril on ilmunud kolm raamatut: “Päeva eriline sära”, “Aabraham” ja “Kesköö on päeva algus”.

Juunis ilmus Pärnu Postimehes Tammo ja kolleegist pastori Risto Tammega intervjuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles