Pärnu tootmisettevõttes tuvastati ebaseaduslikult töötanud välismaalased (2)

Pärnu Postimees
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Politseinikud tuvastasid kolmapäeval Pärnu tootmisettevõttes viis Eestis seadusliku aluseta töötanud välismaalast.

Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters rääkis, et politseinikud kontrollisid ettevõttes töötavaid välismaalasi, keda oli üle 30. Praeguseks on tuvastatud, et viis neist töötasid Eestis seadusliku aluseta.

“Neljal Gruusia ja ühel Ukraina kodanikul oli küll kehtiv viisa Eestis viibimiseks, kuid paraku ei olnud korrektselt registreeritud nende töötamine,” lausus Peters. Kõikide rikkujate suhtes alustas politsei väärteomenetlust ja neile määrati kiirmenetlusega karistuseks rahatrahv.

Petersi sõnul võib välismaalaste seaduse järgi Eestis lühiajaliselt töötada võõramaalane, kellel on seaduslik alus Eestis viibimida ning kelle töötamine on enne tööleasumist registreeritud politsei- ja piirivalveametis.

Peale nõuetekohase registreerimise on tööandjal kohustus tasuda töötajale vähemalt Eesti keskmist palka ja sellega kaasnevad maksud. “Välismaalasest töötajale annab see suurema kindluse, et tema tööandja on usaldusväärne, ning tööandjale kindluse, et tal ei teki probleeme töötajatega ja ta suudab oma tellimusi täita õigeks ajaks,” ütles Peters.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles