Naisteranna parklas avatakse koroonaviiruse mobiilne testimispunkt

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu naisteranna parklas avatavas mobiilses koroonaviiruse testipunktis saab proovi anda nii autost kui jala saabudes.
Pärnu naisteranna parklas avatavas mobiilses koroonaviiruse testipunktis saab proovi anda nii autost kui jala saabudes. Foto: Lilli Tölp

Pärnus hakatakse koroonaviiruse SARS-CoV-2 ninaneeluproove võtma peale Suur-Sepa tänaval asuva Synlabi Qvalitase arstikeskuse ka naisteranna parklas.

Mobiilne testimispunkt plaanitakse naisteranna parklas avada reedel ja seal saab proove anda perearsti saatekirja alusel nii autost kui jala saabudes.

Terviseameti meedianõuniku Eike Kingsepa sõnutsi võetakse Pärnus proove kahes kohas, kuid suuremat osa testitavaid plaanitakse hakata vastu võtma mobiilses punktis, mis asub vabas õhus.

Kõiki, kes soovivad proovi anda Pärnus, teavitab uuest kohast Synlabi ja Medicumi sisse seatud koroonatestimise kõnekeskus.

Terviseamet märkis pressiteates, et uus asukoht lubab privaatsemalt rohkematel inimestel ninaneeluproove anda.

Terviseameti teatel on järgmised kaks nädalat Eestis see kriitiline aeg, mille jooksul on võimalik uued viiruspuhangud kontrolli alla saada, juhul kui inimesed käituvad vastutustundlikult.

Kõige efektiivsem meede nakkust vältida on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei saa kaasinimestega vahemaad hoida, on soovitav kanda maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks vältida.

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

Mis tahes haigusnähtude korral tuleks kahtlustada koroonaviirusega nakatumist ja võtta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised saata kõik COVID-19 suhtes kahtlased testima.

Ööpäevaga lisandus Eestis 22 positiivset testitulemust. Pärnumaal ei tuvastatud uusi nakatunuid.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles