Sügisesteks tagasilöökideks valmistudes plaanib linnavalitsus suurendada reservfondi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus soovib käimasoleva aasta lisaeelarves suurendada majanduse elavdamiseks tehtavaid investeeringuid 3,5 miljoni euro võrra.
Pärnu linnavalitsus soovib käimasoleva aasta lisaeelarves suurendada majanduse elavdamiseks tehtavaid investeeringuid 3,5 miljoni euro võrra. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku Pärnu linna 2020. aasta esimese lisaeelarve eelnõu, milles on arvestatud majanduslangusest tulenevate tulude vähenemisega.

Eelarvekavas on maksutulusid vähendatud 3,3 miljoni euro võrra.

Tulusid arvestades on lähtutud esimese poolaasta laekumistest ja prognoositud selle põhjal aasta teist poolt. Linnavalitsus tõdes, et ennustusse tuleb suhtuda ettevaatlikult, sest üksikisiku tulumaksu langust aitas leevendada töötukassa töötasu hüvitamise meede ja majanduskeskkond on endiselt ebakindel. Et olukorrale kiiresti reageerida, kavatseb linn suurendada reservfondi.

Tänu eri riigitoetustele pole linna tulud seni vähenenud, nii on võimalik katta näiteks Tammiste hooldekodu töötajate kevadisi lisatasusid, erivahendite soetamise kulusid.

Majanduse elavdamiseks soovib linnavalitsus 3,5 miljoni euro võrra suurendada selleaastaseid investeeringuid, mida põhieelarve järgi on kavas teha 19,9 miljoni eest.

“Linnavolikogule esitatud 2020. aasta esimese lisaeelarve eelnõus on arvesse võetud maksutulude vähenemist seoses COVID-19 majandusmõjudega. Samas on riiklikud toetusmeetmed ja majandamiskulude planeeritud vähendamine lisaeelarves aidanud säilitada linnaeelarve eelnõus tasakaalu ja võimaldab meil moodustada reservi juhuks, kui sügisel tekivad veel suuremad tagasilöögid COVID-19 tõttu,” selgitas linnapea Romek Kosenkranius.

Meeri sõnul seati eelnõu ette valmistades eesmärk investeeringute maht säilitada. “Näiteks tänavate uuendamise maht on võrreldes eelnevate aastatega kasvanud kolmekordseks. Tammiste hooldekodu saab kahes uues hoones 50 kohta juurde ja äsja avati üks linna suuremaid investeeringuid – Raja lasteaed ja ujula,” loetles Kosenkranius linnas toimunud arengut.

“Tahame majanduslangusest võimalikult valutult välja tulla ja investeerida nii palju kui võimalik,” viitas linnapea praegustele soodsatele ehitushindadele.

Volikogu hakkab lisaeelarvet arutama 17. septembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles