Räimeretk andis põhjust head-paremat mekkides Kihnule tiir peale teha

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kihnlased tutvustasid räimeretkelistele saarele iseloomulikke roogi.
Kihnlased tutvustasid räimeretkelistele saarele iseloomulikke roogi. Foto: Laura Jõe

Eile toimus Kihnus viies räimeretk, kus sai maitsta saarerahva räimeroogi ja osaleda taludes avatud käsitöö ja toiduvalmistamise õpitubades.

Muidu kevadise räimepüügi aja ettevõtmine lükkus tänavu sügisesse eriolukorra tõttu, mis põhjustas kõikide ürituste ära jäämise. Et räimeretke korraldajate soov on teemapäevaga pikendada Kihnu turismihooaega, ei tehtud seda esimesel võimalusel. Põhjust retk septembris ette võtta oli veel: sügisene Läänemere heeringapüügiaeg algas mõni nädal tagasi ja sügisene kala on suurem kui kevadine, nii said kihnlased räimeroogi valmistada värskest toorainest.

MTÜ Kihnu Seltsi eest veetud teemapäev õnnestus ligemale 400 retkelise hinnangul igati. Ilmataat pakkus kena hilissuvist ilma ürituse lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles