Räimeretk andis põhjust head-paremat mekkides Kihnule tiir peale teha

Kihnlased tutvustasid räimeretkelistele saarele iseloomulikke roogi. FOTO: Laura Jõe

Eile toimus Kihnus viies räimeretk, kus sai maitsta saarerahva räimeroogi ja osaleda taludes avatud käsitöö ja toiduvalmistamise õpitubades.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Muidu kevadise räimepüügi aja ettevõtmine lükkus tänavu sügisesse eriolukorra tõttu, mis põhjustas kõikide ürituste ära jäämise. Et räimeretke korraldajate soov on teemapäevaga pikendada Kihnu turismihooaega, ei tehtud seda esimesel võimalusel. Põhjust retk septembris ette võtta oli veel: sügisene Läänemere heeringapüügiaeg algas mõni nädal tagasi ja sügisene kala on suurem kui kevadine, nii said kihnlased räimeroogi valmistada värskest toorainest.

MTÜ Kihnu Seltsi eest veetud teemapäev õnnestus ligemale 400 retkelise hinnangul igati. Ilmataat pakkus kena hilissuvist ilma ürituse lõpuni.

05.09.2020 09.09.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto