Munamäe rulapark on taas avatud

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu rulapargi rampide remonditöid tehti esmalt tänavu mais, kuid aktiivse sõidusuve järel tekkisid atraktsioonidesse uued augud.
Pärnu rulapargi rampide remonditöid tehti esmalt tänavu mais, kuid aktiivse sõidusuve järel tekkisid atraktsioonidesse uued augud. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal parandati Pärnus Munamäe rulapargis rampide karkassi. Erandina jäi uuendamata Ringi, Lõuna ja Mere puiestee ristmiku poolses otsas asuv atraktsioon, mis saab kasutuskõlblikuks kevadeks.

Need Munamäe rulapargi rambid, mille pinnakatted olid suvega katki läinud, tehti korda. Katkised ja deformeerunud vineerplaadid eemaldati ning asendati uute ja veekindlate plaatidega, tugevdati ka rampide karkassi.

“Ringi, Lõuna ja Mere ristmiku poolne ramp tuleb ajutiselt teisaldada, kuna oktoobris liiguvad soojaettevõte Fortum Eesti kaugküttetorustiku ehitustööd osaliselt Munamäe rulaparki ja see ramp jääb ette,” selgitas Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann.

Et oktoobrini on veel mõni nädal ja parandamata jäänud ramp kujutab endast kasutajatele ohtu, lubas kaugküttetorustikku ehitav osaühing Allik-Trans katkise atraktsiooni lähiajal lahti võtta või aiaga piirata. Linnaametnik pani rulapargi kasutajatele südamele, et sellele rambile ei tikutaks sõitma.

“Kui torustikuehitus on piirkonnas lõppenud, tuuakse ramp oma kohale tagasi – mõistagi parandatuna,” täpsustas Villmann ja lisas, et uueks hooajaks ehk kevadeks on see tagasi.

Kuna remonditöid tehti rulapargis kavandatust vähem, kahanes parandustööde hind ja aegagi kulus töödele vähem. Esialgse 5490 euro asemel läksid tööd linnale maksma 4080 eurot ja kogu nädalale planeeritud remonditööd on kesknädalaks valmis.

Munamäe rulapargi rampe remontis OÜ Just Service.

Tulevikus on linnal kavas Munamäe pargiala tervikuna, sealhulgas rulaväljak, uuendada. Kohalikud noored pooldavad kauakestvama, betoonist rulapargi rajamist, mis aga läheks maksma palju enam – vähemalt 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles