Politsei tabas Sindi rahaautomaadi õhkijad, mehed kinnivõtmisel vastupanu ei osutanud (6)

Pärnu Postimees
Copy
Politsei tabas eile öösel Sindis Jaama tänava Konsumi kaupluse juures pangaautomaadi juures plahvatuse korraldanud mehed päev hiljem Häädemeeste vallas.
Politsei tabas eile öösel Sindis Jaama tänava Konsumi kaupluse juures pangaautomaadi juures plahvatuse korraldanud mehed päev hiljem Häädemeeste vallas. Foto: Urmas Luik

Politseinikud pidasid eile pärastlõunal kinni 24- ja 32aastase mehe, keda on alust kahtlustada katses varastada Sindi pangaautomaadist raha.

Mehed peeti kinni täna pärastlõunal Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Uulu ja Võiste vahel.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla jutu järgi tagaajamist ei toimunud ja mehed vastupanu ei osutanud.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson ütles, et mõlemal kinnipeetud mehel on nii Rumeenia kui ka Moldova kodakondsus. Sempelsoni sõnul aitas politseinikud võimalike teo toimepanijateni viia operatiivne infovahetus ja tõhus töö teabe kogumisel.

„Politseipatrull pidas mehed kinni, kui nad olid Eestist lahkumas,“ lausus Sempelson. Sempelson rääkis, et politseiuurijatel õnnestus koguda sedavõrd edasiviivaid tõendeid, mis aitasid kiirelt kindlaks teha sõiduki, millega mehed liikusid.

“Uurijad on praeguseks tuvastanud meeste seose teise sarnase juhtumiga, mis toimus septembri alguses Raplas. Sealgi üritati automaadist raha kätte saada, kuid tegu jäi pooleli,” lisas Sempelson.

Menetlustoimingud käivad ning asjaolusid selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses edasi.

Ööl vastu 15. septembrit sai häirekeskus teate Sindis Jaama tänaval Konsumi juures toimunud plahvatusest. Sündmusele reageerinud politseinikud tuvastasid, et purustati kaupluse juures asuv pangaautomaat eesmärgiga saada kätte raha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles