Galerii ⟩ Maarjakodu juubelil söödi torti, lauldi ja unistati suurelt

Copy

Pärnus Karja tänava alguses heledas õunaaiaga puitmajas tähistas täna 20. aastapäeva Maarja­kodu, mis pakub kodusoojust kaheksale intellektipuudega täiskasvanud inimesele. Pidupäevale kohaselt olid aias püsti pandud värviliste tulevanikutega ehitud telgid, mille all suupistete ja tordiga kaetud lauad. Sinises taevas sirav vananaistesuvine päike tegi hoovi ­kogunenutele pai.

Pärast südamlikke õnnitlusi, luuletuse lugemist ja kinkide üleandmist võtsid rõõmsameelsed majaelanikud üles lauluviisi, esinedes väikese kontserdiga oma vanematele ja küllatulnutele.

Keskpäeval väisas president Kersti Kaljulaidki Maarja­kodu. Riigipea kinkis majaelanikele presidendi roosiaia mee, omakirjutatud raamatu “Hoiame Eestit” ja kommikarbi. Juhataja Terje Ojaste sõnutsi ei pruukinud kõik noored, nii kutsutakse majaelanikke east hoolimata, aru saada, kes neil külas käis, kuid ele­vile läksid siiski kõik. Majaelanik Kert, kel alati jagub häid sõnu Maarjakodu töötajatelegi, oli presidenti kiitnud: “Olete ilus ja tore naine!” 

Maarjakodus elatakse nagu päris kodus: igaühel oma tuba, jõudumööda koristatakse ja kokatakse ühiselt. Enamik maja­asukaid on pärit Pärnust. Kaks pärnakat käivad seal päeval aega veetmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles