Ebaeetiline trikitamine või võimalus ellu jääda? Peod jätkuvad alkoholimüügi piirangu kiuste (7)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnu ööklubisse Vaarikas saab nüüd pärast keskööd minna oma joogiga.
Pärnu ööklubisse Vaarikas saab nüüd pärast keskööd minna oma joogiga. Foto: Urmas Luik

Hiljaaegu hakkas Eestis kehtima üleriigiline öise alkoholimüügi keeld, et piirata COVID-19 levikut. Ent taas on lõbustusasutused leidnud mooduse sellest mööda vaadata, näiteks siinsamas Pärnuski võib oma alkoholiga peole minna. Pealegi kostab arvamusi, et piirangust ei tõuseks kasu isegi siis, kui baarid-klubid keskööl tõesti kinni pandaks.

Kuu keskel kiitis valitsus heaks üleriigilise alkoholimüügi piirangu, mis hakkas kehtima 24. septembri südaööl vastu 25ndat. Keeld kehtib südaööst hommikul kella kümneni kõikjal, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks. Näiteks ööklubides, baarides, aga ka hotellides ja teatripuhvetites. Haigus COVID-19 levib taas täie hooga ja ühe viiruse levikut aeglustava meetmena nägid korralduse kehtestajad just avalike peokohtade tegevuse piiramist.

Juba eelmisel nädalavahetusel võis aga mitmel pool märgata, et võib-olla ei olnud seaduse teostus kõige paremini välja kukkunud, vähemasti tõhususe poolest.

Näiteks saab Pärnu ööklubisse Vaarikas nüüd pärast keskööd minna oma joogiga. Ilmselt selleks, et külalised pidutsemise ega alkoholiga liiale ei läheks, on seal kehtestatud piirang: üks liitrine pudel  inimese kohta.

Vaarika juht Viljar Lohu ei teinud teguviisi tagamaadest saladust ja selgitas säärase käitumise põhjusi. Vastav plaan sai tema sõnutsi läbi arutatud juristiga ja mingit seadusega vastuolu pole.

Miks valis klubi aga lahenduse, mis mõnegi arvates on ebaeetiline skeemitamine? “Asi on ellujäämises,” põhjendab Lohu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles